Павликени стяга традиционен есенен панаир

Богата и атрактивна празнична програма е подготвила Община Павликени послучай традиционния есенен панаир на града. Това обяви в понеделник кметът на града инж. Емануил Манолов.

Панаирът се провежда от десетилетия на 21 септември, когато по стар стил се отбелязва Рождество Богородично,а градът е имал храмов празник. Следващите събота и неделя ще бъдат разположени атракционните за деца, празничните шатри и павилиони, за тогава са предвидени и концерти.

Събитията обаче започват още на 16 септември, когато се организира второто издание на Офроуд траял 4х4 "Павликени 2017". Организатори са Общината и местният офроуд клуб с председател Никола Кузманов. Атрактивното събитие ще продължи два дни, като се очаква още по-голям интерес към него.

"Тази година записаните участници са повече, като 90% от тях са от националния шампионат. Записаните до момента 31 екипажа са в четири категории - "Стандартен офруд", "Прототип", "Модифициран" и "Офроуд дами", където са се записали 6 екипажа от жени", информира Кузманов.

Организаторите са подготвили атрактивни препятствия и предизвикателства върху терен - общинско пасбище от 28 дка. 550 колчета и 5,5 километра сигнална лента ще бъдат използвани за офроуда. За пръв път в България се товари и насипва на терена огромни късове скална маса от каменна кариера. 120 тона скална маса от кариерата в Русаля вече е разстлана върху трасето.

Направени са изкопи с багери, ще се преминава през дере с вода и блата, както и ще се използва и самия релеф на терена. Организаторите са осигурили и 4000 лева награден фонд, от които 2100 лева ще се раздават като парични награди, осигурени от спонсори и от Общината. Ще бъдат връчени три живи агнета на призьорите.

На 18 септември във фоайето на читалището ще бъде открита и изложба на великотърновския живописец Сашо Филев. На 19 септември пред павликенчани Драматичен театър "Рачо Стоянов" ще представи своята постановка "Трудни за обичане" с участието на Мария Сапунджиева. На 22 септември ще има минифутбол за Купата на кмета на Павликени с отбори от Велико Търново, Севлиево, Габрово, Павликени, а следобяд в НЧ "Братство" започва голям фолклорен концерт под надслов "Хоро се вие на мегдана" с народен оркестър "Извор". Същият д ен вечерта в ресторант "Лебед" за пети път се организира рок концерт с местните банди "Нойс", "Хед бендърс" и "Вагабонти".

С голям концерт на фолк певицата Рени в неделя от 18,30 часа ще бъде закрит панаира в Павликени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България