Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Гребеца от “Наглите” остава в затвора Отвлечен от бандата излиза предсрочно

Наши депутати ще ритат футбол с азерски От 2020 г. Получаваме азерски газ

Падат визите за Канада

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с канадския си колега Джъстин Трюдо въпроса с отпадането на визите за български граждани в телефонен разговор, продължил близо час, съобщиха от правителствената пресслужба.

Разговорът беше поискан от канадския премиер. На него присъства и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Премиерът Трюдо запозна българския си колега с усилията и огромния по обем работа на канадското правителство за отпадане на изискването за визи за български граждани.

Трюдо пое ангажимент от 1 май 2017 г. до Канада без визи да могат да пътуват българските граждани, които вече са посещавали страната, притежателите на визи за САЩ, както и представителите на бизнеса. Канадското правителство ще положи усилия до края на 2017 г. без визи до страната да пътуват и всички останали български граждани. Само в случай на забавяне поради технически причини заради огромния обем административна работа и пренастройка на системите, тази дата може да бъде удължена до 1 май 2018 г., но не по-късно.

Джъстин Трюдо посочи, че това е възможно да стане след многократните проверки и направените констатации по подготовката на България и големия прогрес в отношенията между двете страни. Решението на канадското правителство е ключово, тъй като се приема за стъпка към отпадането на визите за българските граждани за САЩ.

Техническата подготовка на двустранните договорености двамата премиери възложиха на своите министри на вътрешните и на външните работи.

Борисов и Трюдо се договориха за размяна на визити в рамките на 2017 г. Това ще бъдат първите посещения на ниво министър-председател между двете страни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Повече ме интересува кога ще видим в затвора някой виновен за КТБ, Цанков Камък, Белене. Визи, дрън, дрън!

  2. Това е добре, но пак е много ограничено и пак има мн блалала, ако тов, ако онова.. Когато Джъстко татуировката дойде в София молим много. непременно да го разходите по хмм “крайните квартали“ – да види улици и тротоари. Може и по тамошните градинки, особено в Княжевската и Княжево, което, особено вечер, прилича на филми от ужасите, а и да види по цар Боклук разбитите изоставени къщи и дворовете им пълни с плевели, магарешки бодили, паразити и пр. Може и да поползва транспортът:) Така де, нека малко и той изпита стрес..стига е живял само със стреса и емоциите от марихуанката (той веднъж сам си призна, че попушвал за емоции:)
    А и Поручика е прав – има много други актуални и наболели въпроси/проблеми за дискутиране и решаване–джастинчо не е прайорити:)

  3. Току що прочетохме по хамер медия, че американски бадърс/систерс са закачили голям портрет на Вовка Путин на Манхатън бридж, Ню Йорк с надпис – Писмейкър (Миротворец). Но въпреки демохрасията в хамерика полицията е свалила демократичната проява на мнение или портрета и сега търсят истинските демократи, които са го извършили – колко е лошо да мислиш, че живееш в страна, в която можеш свободно да си изразяваш мнението:)))

  4. Румянка Бъчварова затова каза,че ще разселва бежанци временно по безлюдните райони в страната,щото после ,като им даде българско гражданство,да ги поразсели в Канада. Но едва ли………Там е доста студено.

  5. “ Решението на канадското правителство е ключово, тъй като се приема за стъпка към отпадането на визите за българските граждани за САЩ.“ – логично е евроатлантическите олигофрени да виждат нещо което не съществува…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.