Падат цените на зеленчуците

Само цената на българските оранжерийни краставици се покачва с 3,7 на сто до 1,40 лв./кг.

Зеленчуците поевтиняват в последната седмица на октомври, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Цената на оранжерийните домати се понижава с 1,2% и на едро те се продават по 1,60 лв./кг. Намаление има и при картофите - с 5,4 на сто до 0,54 лв./кг на едро.

Червените чушки поевтиняват с 1,9% до 1,03 лв./кг, а зелените - с 3,2 процента до 0,90 лв./кг. Покачва се цената на българските оранжерийни краставици с 3,7 на сто до 1,40 лв./кг.

Цената на морковите се вдига с 11,9 на сто до 0,75 лв./кг. Зелето се търгува по 0,65 лв./кг.

Ябълките се продават по 1 лв./кг, цената на лимоните се понижава с 2,1 на сто до 1,86 лв./кг. Гроздето поскъпва с 1,3 процента до 1,55 лева средна цена.

Пилешкото месо поскъпва

Олиото обаче поевтинява с 1% и се търгува по 2,06 лева за литър. Цената на каймата се задържа на 4,74 лева за килограм. Пилешкото замразено месо поскъпва с 1,3 на сто и се търгува по 3,82 лева за килограм на едро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес