Владимир Кисьов се е отказал да бъде кандидат на СДС за евроизборите

Странната ярост на Томислав Дончев Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава вероятно в сряда

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 25 март 2019

ВМРО и „Атака“ отиват заедно на евроизборите Волен Сидеров нямал претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция

До 2 г. е готов първият нов боен кораб Проектът е за два кораба, като общата му стойност е почти 1 млрд. лв

Адвокат Михаил Екимджиев: Цветан Цветанов е тежък рецидивист по отношение на апартаментите

Проф. Михаил Константинов за евроизборите: Отива се към битка, която се води на непочтен език

Проф. Атанас Семов: Брекзит няма да се случи на 12 април

Министър Кралев поздрави Кубрат Пулев

Министри обсъждат правата на жените в Токио

Си Цзинпин пристигна в Монако

Кой каза, че Италия няма поколение?

35-годишна жена загина при пожар в къща в ямболско село

Рамос отсрами нападателите на Испания

Изгубеното в Балкана дете е открито в труднодостъпна местност, без обхват Топ-планински спасител и двама полицаи са го намерили

Пада ДДС на билетите за кино? Министерството на културата предостави за обществено обсъждане Стратегия за развитие на българската култура

Мярката ще е само за български и европейски филми

Министерството на културата (МК) предостави за обществено обсъждане Стратегия за развитие на българската култура за периода 2019 – 2029 г. Документът от 100 страници посочва основните приоритети за развитие на българската култура и изкуство, като стъпва върху няколко основни направления:

Кино: Акцентът е променената политика за стимулиране на кинопроизводството в България. За насърчаване и разширяване на „творческата индустрия” се предвижда отпадане на ДДС за билетите за кино при прожекции на български и европейски филми. Същата цел има и изискването половината от програмното време на българските телевизии да е заето от европейски филми и телевизионни предавания.

Книги: За книгите и учебниците обаче, за разлика от киното, не се предвижда сваляне на ДДС.

Театър: Стратегията отчита неуспеха на делегираните бюджети и предлага дотиране на прояви, които не могат да се финансират само на пазарен принцип.

Културно наследство: Предвидено е последователно и цялостно дигитализиране на националното културно наследство, включително и създаване на Българска дигитална библиотека.

Медии: Отбелязана е нуждата от повишаване нивото на медийната грамотност. Предвидени са данъчни облекчения за медии и пиар агенции, специализирани основно в областта на киното.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Няма нужда да пада ДДС-то за кино! И да бъде 0 процента ДДС-то цената на билета със сигурност няма да падне. Тогава това упражнение е безсмислено. Това само ще остави повече пари при собствениците на киносалоните-тоест се осигурява нерегламентирана държавна помощ за определен вид частен бизнес, каквато помощ не съществува за другите бизнеси..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.