Падна част от покрива на Националната библиотека в София, има пострадал

Инцидент в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Част от тавана в една от читалните е паднал, пострадал е един човек.

Мъжът е настанен в болница с порезни рани. В пряко включване в „По света и у нас“ репортерът ни Милена Кирова каза, че инцидентът е станал в читалнята, в която се четат вестници.

Само преди дни служебният министър на културата Рашко Младенов каза в „Денят започва с културата“, че правителството е отпуснало средства за ремонт на покрива, който от години беше в лошо състояние и създаваше опасност за хората и книгите в библиотеката.

Директорът на библиотеката Красимира Александрова каза пред БНТ, че над 200 000 лв. са необходими за цялостен ремонт на покрива. Тя изрази надежда, че ще се вземат мерки за кардинални мерки, да за бъде решен този проблем. В противен случай единствено правим козметични ремонти, каза още Александрова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Но това се очакваше и беше ясно за всеки, коит е посетил библиотеката последните няколко години. Няма да се учудим, ако скоро я превърнат, или част от нея, в нощен клуб, бар, бардак. Мястото е много хубаво- центъра на София, ше има мнооого клиенти и ше паадат много парета:) стига с туй четене и книжлете:)

  2. Малииии, а боко днес се хвали какво заварил, какво направил.
    Ся нинова ще му го връща.

  3. Престъпници – пари за нови лъскави автомобилчета и комадировки намират лесно, а за учене и читалища се недостигат в тази продънена държава.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.