Пазарджик празнува Коледа от 9 до 31 декември

Община Пазарджик организира първия по рода си зимен фестивал, който ще весели малки и големи жители и гости на областния град почти през целия месец декември. Програмата на фестивала "Коледен Пазарджик" започва със запалването на светлините на голямата елха на площада в центъра на града в 17.30 часа на 9 декември и продължава до полунощ на 31 декември срещу 1 януари 2017 г.

На 9 декември на известната като Тортата кръгла сцена на площада пред Драматичния театър "Константин Величков" ще се качат младите таланти от музикалното предаване "Х-фактор" Пламен и Иво, чиито изпълнения ще се редуват с магическо шоу с дядо Коледа. 10 декември е запазен за децата, защото Елза и останалите от "Замръзналото кралство" идват на Тортата.

На 17 декември от 11 часа магическата си пръчка ще размаха Хари Потър, а същия ден вечерта на сцената ще се вихри група "Мастило". Ден преди Бъдни вечер в зала "Маестро Георги Атанасов" в Пазарджик е коледният концерт на Орлин Горанов, а на 24 декември сутринта площадът пред театъра ще бъде окупиран от "Игра на тронове" и феновете на фентъзи сериалите.

Новогодишният концерт на 31 декември пък започва час преди да отброим първата минута на 2017 година на площад "Константин Величков" с надсвирване на оркестрите "Красен" и "Сияние". Точно в полунощ пък ще има тържествена заря. Участие във фестивала "Коледен Пазарджик" ще вземат още Лазар Вълчев, детски хор "Слава Русева", танцьорите от клуб "Импулс" и доброволци на "Плюс Фестивал".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България