Пазарджик преодоля кризата с боклука, новото депо заработи

Кризата с боклука на Пазарджик е преодоляна. Тази сутрин новото регионално депо за битови отпадъци заработи. Фирмата, която беше посочена от Общината, извършва дейността си по график, съобщи БНР.

Сметосъбирането и депортирането на отпадъците в Пазарджик и 30-те села на общината започна рано тази сутрин. Специални бланкови документи придружават всеки камион.

Според заместник–кмета Петър Петров депото работи нормално. "От там нямам информация да има върнати нередовни коли, така че всичко върви по график", каза той.

Към момента кметовете на останалите 8 общини, които трябва да бъдат обслужвани от депото, запазват мълчание. Според сигнали на слушатели, там няма сметоизвозване четвърти ден.

На 29 декември Община Пазарджик обяви частично бедствено положение, в сила до 5-и януари. "Това е единственият начин, който ни дава възможност от 1-и януари да използваме новото депо за отпадъци, след като в процес има процедури по обжалвания, а не бе взето решение за цялостното разрешаване на проблема. Напомням, че от началото на новата година, по разпореждане на МОСВ, сметищата на още 8 общини от областта ще бъдат закрити", обясни тогава кметът Тодор Попов.

Заместникът му Петър Петров обясни, че ако след 5 януари няма ново обжалване, ще бъде подписан окончателен договор с консорциума, който обслужва депото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони