Пазарджишки криминалисти задържаха 65-годишен телефонен измамник от хасковско село

Снимка: Архив

Криминалистите от Областна дирекция на МВР-Пазарджик задържаха в понеделник участник в телефонна измама, който се оказал 65-годишен гастрольор от хасковското село Покрован.

Полицейските действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Пазарджик били предприети след получен сигнал, че неизвестен мъж се обадил на 79-годишна жена от областния град с предложение да съдейства на органите на реда да прекратят телефонна измама.

Ало измамникът успял да заблуди жертвата си и да я убеди да му предаде спестяванията си. Междувременно криминалистите от Областна дирекция на МВР и колегите им от полицейското управление в Пазарджик получили информация за случващото се и предприели светкавични действия.

Те изчакали възрастната жена да остави близо до контейнер за смет чанта със 7500 лева и проследили идването на 65-годишния Н.Н. от хасковското село Покрован. В момента, в който той взел чантата, служителите на реда му щракнали белезниците зад гърба.

На мъжа е наложена полицейска мярка за 24 часа, а срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право