46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Путин печели изборите в Русия с близо 74%, показват екзитполовете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 март 2018

АСЕАН и австралийският премиер призоваха КНДР да прекрати ядрената си програма

Мазилка падна от къща и рани жена в Пловдив

Бившият външен министър на Сърбия Вук Йеремич: Вучич води тайни преговори с държавния глава и премиера на Косово

Създател на “Новичок”: Това е оръжие за масово избиване на незащитени хора Вил Мирзаянов не очаква отровеният Сергей Скрипал и дъщеря му да се възстановят

Германският министър на икономиката предупреди САЩ да не се опитват да разделят Европа с вносните мита

Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

Пазарувайте празничните си покупки сигурно Радослава Топалова – директор на Бизнес център „Младежки театър“ на Алианц Банк България пред „Труд“

Радослава Топалова, Алианц

– Забързани в ежедневието не обръщаме внимание по време на покупката как плащаме. Как можем да се предпазим от неправомерно използване на картата?

– В разгара на пазаруването преди Коледа е важно да знаем как да се предпазим от опасността да бъдат източени дебитните и кредитните ни карти. Ние непрекъснато разясняваме на клиентите си рисковете и как те могат да бъдат избегнати. Моят съвет е да бъдете много внимателни при използване на своята карта в магазини и заведения, да не изпускате от поглед картата, докато приключи операцията и винаги да прикривате ПИН-кода си при въвеждане. При онлайн покупките е важно да пазарувате по възможност при търговци, които са известни и познати фирми. Сайтът, от който пазарувате с карта, трябва да е защитен, като в началото се изписва: https://. Страницата, на която при покупка въвеждате данните за картата си, трябва да има знак с катинарче в лентата за изписване на уеб адреса или долу в дясно на прозореца на браузъра.

– При онлайн покупките ли е най-голям рискът?

– Сигурността, че никой няма да ви открадне или снима номера на кредитната карта, е едно от най-важните неща както за вас, така и за вашата банка. Поради тази причина всички дебитни и кредитни карти на Алианц Банк са с включена 3D защита, която осигурява максимално ниво на сигурност при плащания в Интернет. С 3D защитата имате специален код за сигурност, подобен на ПИН-кода на мобилните ни телефони. Като започнете процедурата по плащането в онлайн магазин, след като въведете данните за картата, ще ви бъде поискан и този таен код. Той осигурява допълнителна сигурност, защото за разлика от другите параметри, които се въвеждат при плащане онлайн, секретната парола не се съдържа върху пластиката, а я знаете само вие. Другият важен момент е, че търговците също трябва да предлагат услугата.

– Какво трябва да направят потребителите, за да са спокойни и сигурни, когато имат кредитна карта?

– За да бъдат максимално спокойни, предлагаме на нашите клиенти услугата SMS известяване и застраховка Сейф Кард. Със SMS известяването получавате съобщение на мобилния си телефон за всяка осъществена транзакция или опит за такава. По този начин си осигурявате контрол върху средствата по картата 24 часа в денонощието и винаги сте наясно с каква сума разполагате след всяка извършена транзакция. Така при евентуална злоупотреба с данни от картата, ще бъдете известен още при първи опит за измама и може бързо да я блокирате.

Във връзка със защитата и сигурността препоръчваме на клиентите и застраховка „Сейф Кард“, която покрива загуби вследствие неправомерно теглене при кражба или загуба на банковата карта, възстановява разходите по изваждане на нови лични документи и ключове, откраднати или изгубени заедно с пластиката. Цената на тази застраховка е изключително достъпна и се равнява на 1 час паркинг в центъра на София.

– През последните години делът на хората с кредитни карти се увеличава, но се увеличават и потребителите, които се оказват неинформирани за условията на ползване? На какво да обръщаме внимание?

– Първото и най-важно нещо преди да се сдобиете с кредитна карта е да сте наясно, че тя следва да се използва основно за безкасови разплащания – на ПОС терминал или онлайн. С нея разполагате с пари по всяко време до размера на кредитния лимит. В практиката ни има и редица случаи, при които на клиентите им трябват пари в брой, когато е по-добре да се възползват от продукта кредит-овърдрафт, вместо да теглят от кредитната карта. Много от клиентите не са добре запознати с таксите при теглене от банкомат от кредитна карта и дължимите лихви след това и в повечето случаи тогава идва разочарованието. Затова е важно да се знае,  че освен такса теглене, лихвата започва да се начислява от деня на изтеглената сума. Моят съвет е предварително да се консултирате с банков служител, да бъдете наясно не само какъв лимит може да отпусне банката, а и колко ще ви струва. Тогава няма да има разочарования за клиентите, а само ползи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. От висотата на Бизнес център “Младежки театър” всичко звучи много достоверно 🙂 Много искам да разбера на какъв принцип е избран БЦ за ПР интервю 🙂

  2. A ………. to i Domati nema u Domatenata RRRepublika…… ovze, kozi,kravi …..po niakolko broia za Razplod ostanali v 6ib.anata RRRepublika….a E iznasialo ZARSTVO BALGARIA NAI – MNOGO Grozde ot Vsi4ki strani v Sveta i E imalo 22 000 000 / 22 Milliona / Ovze i 2 Milliona Edar Rogat dobituak ….v ZARSTVO BALGARIA v 1940 godina … RRRepublikata Sasipa ZARSTVO BALGARIA , ta vseki Den Unistozava ZARSTVO BALGARIA ……………..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.