Пазят нови площадки в Шумен с 70 камери

Нови детски, спортни площадки и паркови зони в Шумен, изградени с европейски средства, вече ще бъдат охранявани с камери. Започна монтажът им от фирма "Телепол", която спечели общинската поръчка за охрана.

Подменени са всички устройства за видеонаблюдение в Градската градина в центъра на Шумен. Там са монтирани 14 камери, а картината от тях се наблюдава в реално време от охраната на парка. Досегашните камери записваха с лошо качество.

Камери са поставени и на новите детски и спортни площадки в кв. “Тракия” срещу СУ “Васил Левски” и на улица “Одрин”. Тези зони са обновени от година и съкварталци настояваха за видеонаблюдение. В новосъздаденото артпространство в района на двете възрожденски къщи „Елеонора 1" и „Елеонора 2" също са монтирани "очи".

През следващите дни предстои да бъде изградено видеонаблюдение на ремонтираните площадки в квартал "Добруджански”, “Боян Българанов” и в градинката на пл.„Оборище“. Ще бъдат подменени камерите и в парк “Студентски", съобщават от общината.

До края на годината ще бъдат поставени камери и на новите площадки до "ВиК", на бул. “Ришки проход”, до Второ основно училище и на ул. „Ген. Скобелев“. Видеонаблюдение ще има и в зоната за отдих в района на читалище „Тодор Петков“. Входовете и изходите на Шумен при Пети километър и квартал „Тракия” също ще бъдат под зорко наблюдение. Сигналът ще бъде прехвърлен към ОД на МВР.

Освен 57-те нови камери по договор с фирмата, общинската администрация предвижда през следващата година да се монтират още устройства и броят на камерите да се увеличи до 70.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони