Пакяо се шегува с победата на Мейуедър

Филипинецът Мани Пакяо, шампион на Световната боксова асоциация (WBA) в полусредна категория, се пошегува с Флойд Мейуедър. Навръх 31 декември американецът нокаутира още в първия рунд 20-годишната изгряваща звезда по кикбокс Теншин Насукава (Япония), като битката бе по правилата на бокса. Така Мейуедър, който е шампион в пет различни категории записа 51-и успех на сметката си, но двубоят бе демонстративен и няма да бъде записан в статистиката на двамата бойци.

В социалната мрежа Пакяо не назовава името на Флойд, но красноречиво адресира посланието към бившия си съперник.

„Има правило на Нова година. Трябва да продължаваш да се биеш само с опитни противници, които са с моите габарити или повече“, написа той.

Мейуедър на три пъти хвърли в нокдаун доста по-дребничкия от него Насукава, а успехът дойде 2,19 минути и му донесе 9 милиона долара.

Ирландецът Конър Макгрекър също не остана безучастен към този бой. През 2017-а шампионът в ММА загуби от Флойд с технически нокаут, а мачът бе по правилата на бокса.

„Тези 9 милиона долара няма да те държат в началото на моя списък, момче“, обяви и Макгрегър, който също не се обърна по име към Мейуедър.

Същевременно Конър обяви и блага вест, която го очаква през 2019-а. Боецът ще става за втори път баща, а съпругата му Ди Девлин е в напреднала бременност. Двойката има и двегодишен син, който носи името на баща си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт