Пак пада таванът на козирката на гарата в Търговище

От ръководството на гарата в Търговище увериха, че няма пострадали хора при пропадането на тавана на козирката.

Отново пропадна част от окачения таван на козирката на жп гарата в Търговище, където чакат пътниците за влаковете. Част от конструкцията е поддала и се е свлякла точно над входа на подлеза. В съседство до нея пък има деформиране, вероятно от леда и снеготопенето.

Започнали са течове в различни части на козирката на перона, където водата си е намерила излаз.

Според работещи в района на жп гарата, пропадането е започнало преди 4-5 дни, но постепенно площта се увеличавала. „Вероятно няма изолация на покрива и водата влиза над плоскостите. Тече на няколко места по целия перон. С очакваното спадане на температурите ще се стигне до заледяване и е въпрос на време да паднат още парчета от окачения таван”, коментираха граждани.

Това е второ пропадане на тавана на козирката на гарата в последните 5-6 години. След първото срутване бяха взети мерки за подмяна на цялата конструкция. Според запознати новата още била в гаранция. Била уведомена и фирмата, която я е изпълнила.

От ръководството на гарата отказаха коментар с обяснението, че им е забранено да дават каквито и да е изявления пред журналисти. Ограничиха се с думите, че няма пострадали хора при свличането на елементите, а подлезът бил неизползваем и преди това. Около мястото има поставени предупредителни ленти, а повечето от стърчащите метални елементи били извадени и прибрани, за да не се нарани някой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони