Пак този синдром!

Жалко! Много жалко! България прояви за пореден път „любимия“ си синдром – да се проваля във важен момент. Така е за съжаление през новия век не само във футбола, но и в много други спортове. Достигаме до важен двубой или състезание и после идва разочарованието. Поне през последните две десетилетия тази тенденция  преобладава.

Във вторник вечер в Осло националите по футбол не успяха да превъзмогнат въпросната психологическа бариера и загубиха от Норвегия – прекият им конкурент за първото място в групата от Лигата на нациите с 0:1. „Лъвовете“ на Петър Хубчев така и не успяха да дадат по-сериозен отпор на надменните скандинавци, които преди мача обвиниха българските футболисти, че в ДНК-то им е заложено да лежат по терена. Твърде цинично за отбор, извършил 45 нарушения срещу „трикольорите“ в двата мача помежду им.

%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d1%85%d1%83%d0%b1%d1%87%d0%b5%d0%b2

А в злополучния за България двубой съперникът не спря да хитрува – бавеше времето след гола, нападателят им Джошуа Кинг повече лежеше, отколкото пропускаше, а освен това на няколко пъти опитаха да контузят родните играчи с безкомпромисни влизания. И донякъде успяха – след последния съдийски сигнал стражът Пламен Илиев едва напусна терена, а проблеми изпитваше и Васил Божиков.

Факт е обаче, че на стадион „Улевал“ играчите на Хубчев не бяха онзи сплотен отбор, който свикнахме да гледаме напоследък. „Лъвовете“ се показаха хаотични, липсваше синхрон между отделните линии, а също и идея в офанзивен план. Нямаше острота в предни позиции, с която да се притисне съперника. А срещу България не бе някаква велика футболна сила, а отбор, чийто най-силен компонент от играта е... хвърлянето на тъчове.

Така в крайна сметка България и Норвегия размениха ролите си. Сега „викингите“ са лидери в групата, макар и само по голова разлика, а нашите вече ще зависят и от останалите резултати. Тепърва обаче предстои гостуване на Кипър, а то няма да е никак леко. А за него Хубчев и треньорският щаб трябва да извлекат поуките от представянето ни в Осло, ако искат наистина „трикольорите“ да вървят напред и да се развиват като отбор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ