Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Паламудът гони 10 лв. за Никулден

Снимка: Pixabay

След като търговците разбраха, че за Никулденската трапеза тази година във Варна предпочитат вместо шаран да има паламуд, веднага му вдигнаха цената. На Голямата рибна борса седмица преди празника той вече се продава по 9 лв.за килограм, ще скочи и на 10 лв., категорични са на сергиите.

Живият шаран е заковал на 6 лв./кг и ще запази тази конкурентно ниска цена, а толстолобът е 3 лв. Главите му се продават на бройка по 2 лв. Все още се намира чернокоп по 7 лв.за килограм, а вечер последните количества поевтиняват на 5 лв. Цената му също ще се вдигне, защото времето е лошо и лодките не излизат в морето, смятат търговците. В момента се предлага прясна гопа по 1.50 лв., лихмус по 7 лева и сафрид на същата цена. Каята удари 5 лв.за килограм, цацата по 2.50 лв.на кг.

Община Варна и Варненската туристическа камара подготвят традиционния си благотворителен кулинарен фестифал под мотото „Да споделим Никулден“, който ще е на 5 декември. Тази година очакваното празнично събитие ще се проведе в емблематичния и реновиран Юнашки салон, който е номиниран за „Сграда на годината “ в националния конкурс. В него през 1929 г. се е провело първото лозаро-винарско изложение във Варна.

В надпреварата за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм от града и региона. Фестивалът има състезателен характер и участниците в него ще получат оценка за своите кулинарни умения от жури, с председател шеф Иван Манчев и членове Петър Йоргов – председател на Българската асоциация за кулинарна култура, и Веселин Шарков – кулинарен експерт. Медиите също ще излъчат свой фаворит.
Събраните средства от продажби на изложените кулинарни творби ще бъдат предоставени на дома за стари хора „Гергана“

във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.