На 19 август 2018 да почерпят

Уникална драма в дебюта на Кристиано Роналдо за „Юве“!

Да те цакат с виртуална бира Най-странните приложения за смартфон с милиони потребители

САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в „Северен поток-2“

Петрова нива събра хиляди родолюбци

Маримуртра – балкон, надвесен над морето На 50 години създателят на легендарната ботаническа градина напуска бизнеса и се отдава на хобито си

Владимир Путин: Енергетиката е един от приоритетите в сътрудничеството между Русия и Германия

Руби Роуз ще играе супергероиня лесбийка Тя е секси и обича да се татуира

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

Паламудът гони 10 лв. за Никулден

След като търговците разбраха, че за Никулденската трапеза тази година във Варна предпочитат вместо шаран да има паламуд, веднага му вдигнаха цената. На Голямата рибна борса седмица преди празника той вече се продава по 9 лв.за килограм, ще скочи и на 10 лв., категорични са на сергиите.

Живият шаран е заковал на 6 лв./кг и ще запази тази конкурентно ниска цена, а толстолобът е 3 лв. Главите му се продават на бройка по 2 лв. Все още се намира чернокоп по 7 лв.за килограм, а вечер последните количества поевтиняват на 5 лв. Цената му също ще се вдигне, защото времето е лошо и лодките не излизат в морето, смятат търговците. В момента се предлага прясна гопа по 1.50 лв., лихмус по 7 лева и сафрид на същата цена. Каята удари 5 лв.за килограм, цацата по 2.50 лв.на кг.

Община Варна и Варненската туристическа камара подготвят традиционния си благотворителен кулинарен фестифал под мотото „Да споделим Никулден“, който ще е на 5 декември. Тази година очакваното празнично събитие ще се проведе в емблематичния и реновиран Юнашки салон, който е номиниран за „Сграда на годината “ в националния конкурс. В него през 1929 г. се е провело първото лозаро-винарско изложение във Варна.

В надпреварата за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм от града и региона. Фестивалът има състезателен характер и участниците в него ще получат оценка за своите кулинарни умения от жури, с председател шеф Иван Манчев и членове Петър Йоргов – председател на Българската асоциация за кулинарна култура, и Веселин Шарков – кулинарен експерт. Медиите също ще излъчат свой фаворит.
Събраните средства от продажби на изложените кулинарни творби ще бъдат предоставени на дома за стари хора „Гергана“

във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.