На 18 януари 2019 да почерпят

Германия: Никой не може да спре „Северен поток-2“

Принц Филип катастрофира

Алиша Кийс ще е водещ на музикалните награди „Грами“

Гори хранилище на химическия завод „Агрополихим“ в Девня

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем Село Тополница – Меката на дрогата в България

„Хийтроу“ е най-натовареното летище в света

Британското правителство: Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

Осем души загинаха при взрив на кола-бомба в колумбийската столица Боготa

Гръцкото правителство прави копия на Договора от Преспа, ще информира гражданите

Силният вятър предизвика щети в Сливен

Банди разкостват къщи, села и заводи Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък, оплакват се хората

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 януари 2019

Документите за F-16 при президента От „Локхийд Мартин” смятат, че сделка може да има до 9 месеца

Паламудът гони 10 лв. за Никулден

След като търговците разбраха, че за Никулденската трапеза тази година във Варна предпочитат вместо шаран да има паламуд, веднага му вдигнаха цената. На Голямата рибна борса седмица преди празника той вече се продава по 9 лв.за килограм, ще скочи и на 10 лв., категорични са на сергиите.

Живият шаран е заковал на 6 лв./кг и ще запази тази конкурентно ниска цена, а толстолобът е 3 лв. Главите му се продават на бройка по 2 лв. Все още се намира чернокоп по 7 лв.за килограм, а вечер последните количества поевтиняват на 5 лв. Цената му също ще се вдигне, защото времето е лошо и лодките не излизат в морето, смятат търговците. В момента се предлага прясна гопа по 1.50 лв., лихмус по 7 лева и сафрид на същата цена. Каята удари 5 лв.за килограм, цацата по 2.50 лв.на кг.

Община Варна и Варненската туристическа камара подготвят традиционния си благотворителен кулинарен фестифал под мотото „Да споделим Никулден“, който ще е на 5 декември. Тази година очакваното празнично събитие ще се проведе в емблематичния и реновиран Юнашки салон, който е номиниран за „Сграда на годината “ в националния конкурс. В него през 1929 г. се е провело първото лозаро-винарско изложение във Варна.

В надпреварата за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм от града и региона. Фестивалът има състезателен характер и участниците в него ще получат оценка за своите кулинарни умения от жури, с председател шеф Иван Манчев и членове Петър Йоргов – председател на Българската асоциация за кулинарна култура, и Веселин Шарков – кулинарен експерт. Медиите също ще излъчат свой фаворит.
Събраните средства от продажби на изложените кулинарни творби ще бъдат предоставени на дома за стари хора „Гергана“

във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.