Първи залп към Моуриньо

Държавата си взима „спящите“ акции Над 2 млн. души имат активи за 2-3 млрд. лв.

Три коли се нанизаха на бул. „България“ в столицата, няма пострадали

САЩ стартира процедура по излизане от Договора за ракети със среден обсег на 2 февруари

Вучич: Силно заинтересовани сме от изграждането на междусистемна газова връзка през България

Жандармерия залови петричкия Ескобар (обзор) Задържани са десетина заподозрени като наркодилъри

Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“

Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов Инвестицията е за 540 000 лева

Възрастна жена загина при пожар в дома си Сливен

„Аквамен“ направи един милиард долара Филмът няма конкуренция през януари

МРРБ: Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

Папараци заснеха „застиналото“ лице на Мадона след козметичните процедури (СНИМКИ)

Северният магнитен полюс на Земята се мести с изненадваща скорост към Русия

Съд отказа да пусне предсрочно убиец от затвора

РИОСВ-Бургас: 1205 кв. м дюни са унищожени на къмпинг „Смокиня“

Паламудът стига 10 лева за Никулден

Седмица преди празника паламудът вече се продава по 9 лв. за килограм. “Ще стигне и 10 лв.”, категорични са на сергиите.

Традиционният фест на рибни блюда за празника ще се проведе в Юнашкия салон

След като търговците разбраха, че за никулденската трапеза тази година хората във Варна предпочитат паламуд вместо шаран, веднага му вдигнаха цената. На Голямата рибна борса седмица преди празника той вече се продава по 9 лв. за килограм. “Ще стигне и 10 лв”., категорични са на сергиите. Живият шаран е заковал на 6 лв./кг и ще запази тази конкурентно ниска цена, а толстолобът е 3 лв. Главите му се продават на бройка по 2 лв. Все още се намира чернокоп по 7 лв. за килограм, а вечер последните количества поевтиняват на 5 лв. Цената му също ще се вдигне, защото времето е лошо и лодките не излизат в морето, смятат търговците. В момента се предлага прясна гопа по 1,50 лв., лихмус по 7 лева и сафрид на същата цена. Каята удари 5 лв. за килограм, цацата – 2,50 лв. на кг.

В същото време община Варна и Варненската туристическа камара подготвят традиционния си благотворителен кулинарен фестивал под мотото “Да споделим Никулден”, който ще е на 5 декември. Тази година очакваното празнично събитие ще се проведе в емблематичния и реновиран Юнашки салон, който е номиниран за “Сграда на годината” в националния конкурс. В него през 1929 г. се е провело първото лозаро-винарско изложение във Варна.

В надпреварата за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм от града и региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.