Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Паламудът стига 10 лева за Никулден

Седмица преди празника паламудът вече се продава по 9 лв. за килограм. “Ще стигне и 10 лв.”, категорични са на сергиите.

Традиционният фест на рибни блюда за празника ще се проведе в Юнашкия салон

След като търговците разбраха, че за никулденската трапеза тази година хората във Варна предпочитат паламуд вместо шаран, веднага му вдигнаха цената. На Голямата рибна борса седмица преди празника той вече се продава по 9 лв. за килограм. “Ще стигне и 10 лв”., категорични са на сергиите. Живият шаран е заковал на 6 лв./кг и ще запази тази конкурентно ниска цена, а толстолобът е 3 лв. Главите му се продават на бройка по 2 лв. Все още се намира чернокоп по 7 лв. за килограм, а вечер последните количества поевтиняват на 5 лв. Цената му също ще се вдигне, защото времето е лошо и лодките не излизат в морето, смятат търговците. В момента се предлага прясна гопа по 1,50 лв., лихмус по 7 лева и сафрид на същата цена. Каята удари 5 лв. за килограм, цацата – 2,50 лв. на кг.

В същото време община Варна и Варненската туристическа камара подготвят традиционния си благотворителен кулинарен фестивал под мотото “Да споделим Никулден”, който ще е на 5 декември. Тази година очакваното празнично събитие ще се проведе в емблематичния и реновиран Юнашки салон, който е номиниран за “Сграда на годината” в националния конкурс. В него през 1929 г. се е провело първото лозаро-винарско изложение във Варна.

В надпреварата за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм от града и региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.