Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Паметник на хайдут Генчо изграждат край Хисаря Народна носия е задължителният дрескод за участниците в празненствата

Паметник на прочутия защитник на местното население в освободителните борби на България – Хайдут Генчо, ще бъде изграден в местността „Дюлите“ на квартал „Момина баня“ в Хисаря. Това съобщиха организаторите на второто издание на националния събор „Хайдут Генчо“, който ще се проведе от 30 юни до 2 юли. За целта те пускат билети от 10 лв. общо за трите дни, а приходите от входните такси ще отидат за изграждането на монумента на Хайдут Генчо.

В продължение на 3 дни голямата поляна в местността „Дюлите“ ще се превърне в сцена на различни фолклорни танцови и певчески изпълнения от всички краища на България. В паузите на музикалната програма конкурси за автентична българска носия – детска, женска, мъжка и хайдушка. Организаторите дори са въвели задължителен дрескод – всички участници в празненствата да са облечени в народни носии. Посетителите без носия ще могат да си вземат такава под наем срещу 10 лв. за трите дни.
Участници с традиционни български музикални инструменти ще пренасят гостите на събора в славната епоха на Възраждането – време на силен дух и патриотизъм, а съвременни наследници на големите майстори ще показват на живо уменията си и красотата на запазените до днес занаяти. На 1 юли ще има въстановка с участието на хайдути с автентично облекло и оръжие. Вечерите са запазени за приказки и легенди, нестинари ще се потопят в магията на танца върху жарава, а кукери ще гонят демоните и злото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.