Панагюрище ще има за първи път коледен базар

Панагюрище ще има за първи път коледен базар

За първа година в Панагюрище ще отвори врати Коледен базар в пет специално изработени къщички, които ще бъдат поставени в центъра на града в полите на Средна гора. Базарът ще е в близост до приказното коледно дръвче, което засияе на площад "20-ти април" на 1 декември в 17.30 часа, когато ще бъдат запалени празничните светлини.

В първия ден на декември ще грейне и коледно-новогодишната украса на града, която Община Панагюрище е надградила с нови светлинни и фигурални елементи. Освен по целия площад "20 април" те ще заблестят в градинката на кръстовището на ул. "Георги Бенковски" и "Павел Хаджисимеонов" и по всички централни улици. Празнично озарени ще бъдат и фасадите на сградите на общината, Народно читалище "Виделина-1865" и Градския универсален магазин.

На площад "Райна Княгиня" коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват "Зимна приказка".

Центърът за обществена подкрепа "Зора" в Панагюрище пък организира "Работилница на Дядо Коледа" за деца от първи до осми клас. Тя ще е отворена за всички желаещи деца и родители всеки петък от 15 до 16:30 часа до 16 декември. Изработените изделия ще се продават на коледния базар, а събраните пари от благотворителната инициатива ще бъдат дарени на нуждаещи се деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони