„Панагюрско съкровище“ за Радо Янков

 

Посрещане по шампионски изненада сноубордиста Радослав Янков и неговия треньор Георги Атанасов-Джоко на летище София. Роденият в Чепеларе спортист спечели Малкия кристален глобус в паралелния гигантски слалом на състезанието в Кайзери (Турция) през уикенда.

На българска земя го очакваха десетки негови фенове, служебният министър на спорта проф. Даниела Дашева и дори гайдар. Бащата на сноубордиста Митко пък носеше огромен транспарант с лика на Радо.

Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на Първа инвестиционна банка - генералния спонсор на БФСки, връчи на шампионския тандем колекционна монета от новата серия „Панагюрско съкровище”. Тя е разработена съвместно с Регионалния археологически музей в Пловдив и Новозеландският монетен двор. Спортният министър пък дари на Янков букет с цветовете на българския флаг.

„Малкият глобус означава много за мен - призна българският шампион. - Миналата година бях на косъм да го спечеля в Истанбул, а тази пък успях по едно интересно стечение на обстоятелствата. Много съм радостен. Нямах малък глобус. Имам шансове да спечеля и Големия кристален глобус. В момента съм втори. Какво трябва да се случи? Трябва да карам на макс, както мога да карам, и се надявам да го направя в последния старт.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт