Бързи производства срещу нарушители на карантина в Разградско Международен шофьор, под карантина, отишъл в КАТ да си подновява книжката

Откраднаха лаптоп от училище

За първи път Русия регистрира повече от хиляда заразени с COVID-19 за ден

Съдят пенсионер за 30 кила контрабанден тютюн

Пиян гони и псува полицаи в Бургас

Българският Ветеринарен Съюз: Не използвайте Ивермектин срещу коронавирус, силно токсичен е

Търсят съвети от родители за онлайн образованието Регионалното образователно управление в София-град пусна анкета по интернет

Таксиметрови шофьори на протест в центъра на София

Водач без книжка в опасност след удар в дърво

Нови 743 жертви на коронавируса в Испания през последното денонощие, загиналите станаха 13 798

Здравният министър на Франция: Все още не сме стигнали пика на епидемията от коронавирус

ЕК обяви нова помощ за Италия и изрази тревога от обстановката в Испания

Полицаи потушиха семеен скандал и намериха дрога

Работници в неплатен отпуск могат да бъдат наемани на втори трудов договор

Зърнопроизводителите от Търновско се готвят за пролетна сеитба Фермерите нямат сериозен недостиг на семена и препарати заради налични запаси

Паник бутон и връзка с охрана в линейките (обзор) Три министерства обединяват усилия в борбата срещу агресията над медици

Преки контакти ще има между лекари и прокурори

Всички спешни центрове и болници в страната, както и мобилните екипи, ще бъдат тотално оборудвани с паник бутони и ще поддържат жива гласова връзка с охранителни фирми. Това стана ясно в понеделник след среща между здравния министър проф. Николай Петров, главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Валентин Радев и шефове на здравни заведения, на която бяха обсъдени мерки срещу агресията над медиците.

С проблема се ангажират и трите ведомства – здравното, правосъдното и МВР.

За оборудването с паник бутони и инсталациите за жива връзка ще отговаря министерството на проф. Петров.

Ангажираме се всички районни прокуратури да определят нарочен прокурор, който да осъществява директна връзка със спешните центрове и веднага да реагира при посегателства над лекари, заяви от своя страна Сотир Цацаров. По думите му между прокуратурата и директорите на болниците трябва да се създаде пряка връзка, за да се реагира бързо при нужда.

Вътрешният министър пък пое отговорност управляваното от него ведомство да направи обследвания и предписания във всички лечебни заведения, където има спешни отделения.

“Управителите на болниците ще трябва да изпълнят нашите предписания. Според мен това ще е крачка напред, за да спрем тези наглеци, посягащи на хората, които им спасяват живота. Всички трябва да направим по нещо. Реакцията при едно нападение трябва да бъде много бърза. Трябва да има пряка връзка с районните управления”, посочи той като призова всички, станали свидетели на нападение, да сигнализират.

Предписанията на вътрешното министерство се очакват скоро като надеждата е те, в комбинация с навременни реакции от страна на прокуратурата, да пресекат вълната от агресия над колегите ни, коментираха управители на лечебни заведения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.