„Пантерата“ възкръсва със сърце от Lambo

Бутиковата кола ще струва 200 000 евро

Между 6 и 8 години трае производственият цикъл на съвременните автомобили, след което излиза следващият модел. На този фон италианският евъргрийн De Tomaso Pantera е истински динозавър. „Пантерата“ се сглобява в продължение на повече от 20 години (от 1971 до 1992 г.). Това е най-популярната и най-успешна кола от фирмата на покойния бивш пилот и бизнесмен Алехандро де Томасо. Той е роден в Аржентина, но се преселва в Италия и се установява в Модена, където сглобява Pantera с 5,8-литров двигател V8 от Ford (с мощност от 300 до 500 конски сили) като алтернатива на по-скъпите модели на Ferrari и Lamborghini.

27-11-6kol

Четвърт век след производството на последната „пантера“ италианският каросериен производител Ares Design планира да възкреси култовия модел. За целта обаче ще използва техническата платформа на Lamborghini Huracan и ще я „облече“ в характерната за автентичната Pantera ламаринена кройка и традиционни черти като подвижните фарове и въздуховодите в областта на задните странични стъкла. Двуместното купе трябва да получи централно разположен двигател V10, който в Huracan развива мощност между 580 и 640 конски сили.

Първите екземпляри на реставрираната „пантера“ ще излязат в средата на следващата година. Точни технически параметри и цена за модела засега липсват. Като бутиков автомобил се очаква да струва около 200 000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили