Папа Франциск: Материализмът измести истинската същност на Коледа

Папа Франциск обяви, че истинската същност на Коледа е била изместена от материализма.

Папата каза, че хората сега живеят във време, „когато “светлините на търговията хвърлят сянка върху божията светлина, когато сме все по-загрижени за подаръците, но сме студени към маргинализираните“.

По време на Коледа меса при засилени мерки за сигурност във Ватикана, главата на Католическата църква осъди продължаващите страдания на децата:
“Нека да откликнем на призива на децата, на които не им позволяват да се родят, на децата, които плачат, защото няма кой да засити глада им, на децата, които не държат в ръка играчки, а оръжия!”

Папата призова хората да се насочват към съществените неща, а не към илюзиите. В словото си той припомни, че Исус се е родил отхвърлен от някои, а други са посрещнали с безразличие раждането му:

“Днес подобно безразличие също се наблюдава, когато Коледа се превръща в празник на себелюбието, а не на Исус, когато светлините на търговията хвърлят сянка върху божията светлина, когато сме загрижени за подаръците, но сме безучастни към съдбата на отхвърлените, когато светското е превърнало Коледа в заложник… Тя трябва да бъде освободена!”

Присъствалите на службата в базиликата „Св. Петър“ в събота е трябвало да минат през метални детектори.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Метал детекторите са да защитят хората отишли на месата, въпроса ви не е уместен г-н Антон Крумов след като 12 души загинаха преди няколко дни. Честито Рождество Христово!

  2. “Папа Франциск обяви, че истинската същност на Коледа е била изместена от материализма.” Прав е папа Франциск.Така е.

  3. Всички християнски празници традиционно се празнуват с ядене и пиене и разни наредби.Папата не казва нищо ново.Ама я го питайте дали иска да изучаваме прякото учение на Библията и Исус Христос или да се покланяме На него,че бил заместник на Исус на земята.Ватиканският хитрец ще каже че той определя времена и дати и закони и сега се точи да въвежда Националния Неделен Закон първо от САЩ разбира се.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.