Папа Франциск се помоли пред статуята на Майка Тереза

Снимка: Twitter

Папа Франциск се поклони и помоли днес пред статуята на Майка Тереза в родния й град Скопие, заобиколен от сестри от основания от нея орден Мисионери на милосърдието, облечени в сари, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Гигантската статуя на дребничката монахиня е поставена пред останките от църквата, където тогавашната Агнес Гонджа Бояджиу е кръстена през 1910 г.

По-рано в своята проповед на месата на централния площад в Скопие папа Франциск похвали отдадеността на Майка Тереза на бедните, самотните и забравените.

Почти всяко събитие от папската програма в Скопие бе свързано с Майка Тереза, родена в семейство на етнически албанци през 1910 г. в Скопие, когато страната още е била част от Османската империя, посочва Ройтерс.

Папата похвали усилията на Майка Тереза да обединява хората и призова гражданите на Северна Македония да вземат пример от нея.

Майка Тереза, която бе наречена "светица на канавките" за своята работа сред бедните в Индия, почина през 1997 г. и бе обявена официално за светица от папа Франциск през 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа