Парагвай гостува за мач в България

ФИФА уреди Парагвай за наш съперник в спаринг мач на 14 ноември. Последният ни двубой срещу южноамериканския тим датира от Монидал'98, когато завършихме 0:0 в груповата фаза. Три дни по-късно ще играем евроквалификация с Чехия на „Васил Левски“, а резултатът е от значение само за гостите.

За дебюта си срещу Парагвай новият национален селекционер Георги Дерменджиев върна в тима защитника Божидар Чорбаджийски. Бранителят не е канен, откакто през лятото премина то ЦСКА в „Стяуа“ под наем. Останалите легионери в тима са Ивелин Попов („Ростов“), Кирил Десподов („Щурм“), Страхил Попов („Касъмпаша), Васил Божиков („Слован“), Георги Костадинов („Арсенал Тула“), Симеон Славчев („Карабах“) и Божидар Краев („Жил Висенте“).

Трябва да използваме максимално шанса, който ни се отваря през март – каза Дерменджиев, визирайки баражите в Лигата на нациите, които могат да ни пратят на Евро 2020. - Вече нямаме право на експерименти. Трябва да подобрим психологическото състояние на футболистите. Голяма чест е да си национален селекционер на България. Вярно е, че моментът е много труден, но имам надежда. Вярвам, че футболистите могат да дадат повече от това, което виждаме. Най-важното е всички да са в оптимална форма през март. Ще разговарям с всеки по отделно. Футболният съюз не е виновен за състоянието на националния отбор.“

Желанието на Дерменджиев е Ивелин Попов да остане капитан на тима.

Коментари

Задължително поле