„Паразит”: Трилър триумф за корейското кино

Понг Джун Хо с още един хит

Филмът взе и “Златна палма”

Корейският трилър с елементи на черна комедия “Паразит” е поредният триумф за режисьора Понг Джун Хо (“The Host”, “Mother”, “Snowpiercer”) и сега продължава победния си марш след спечелването на “Златна палма” в Кан.

Българските киномани са убедени, че сега филмът задължително трябва да има есенна премиера на някой от фестивалите в София. Преди прожекцията на “Паразит” в Кан Понг Джун Хо помоли журналистите да не издават естеството на филма и обратите и явно много държи на атмосферата на загадъчност около филма си.

Ето го и официалния синопсис, който не издава тайните на “Паразит”: “Запознайте се със семейство Парк - олицетворение на богатството. И със семейство Ким - богати на улична хитрост и нищо повече. По прищявка на съдбата тези две семейства се срещат и Ким виждат златна възможност. Предвождани от младия Ги-У, децата на Ким експедитивно се установяват като преподаватели и арт терапевти на Парк. Скоро между двете семейства се създава симбиотична връзка. Ким предлагат “незаменима” луксозна услуга, докато Парк осигуряват необходимата финансова издръжка на цялото домакинство. Когато паразитиращ натрапник заплашва новопостигнатия комфорт на Ким, възниква жестока задкулисна битка за надмощие, която заплашва да разруши крехката екосистема между Ким и Парк. “

Режисьор на “Parasite” е Понг Джун Хо (“The Host”, “Mother”, “Snowpiercer”, “Okja”), а в ролите са Сонг Канг Хо (който е работил с Джун Хо по “The Host” и “Snowpiercer”), Чанг Хье Джин, Парк Со Дам, Че У Шик, И Сун Кюн, Чо Йо Джонг и др.

Коментари

Задължително поле