Паркирането стана платено и в центъра на Карлово

Паркирането става платено и в центъра на Карлово, където от тази седмица се въвежда „синя зона”. Тя обхваща улица „Петко Събев“, прилежащият паркинг между община Карлово и Народно читалище „Васил Левски – 1861 г.“ , както и улица „Цар Симеон“ в частта между ул. „Петко Събев“ и ул. „Генерал Карцов“.

Цената за паркиране в „синята зона” е 1 лев на час при заплащане чрез паркомат или 1,20 лева с ДДС при заплащане с SMS на номер 13335. За гражданите, живеещи на улиците „Петко Събев“ и „Цар Симеон“, които нямат гараж, ще бъде обособено по едно безплатно паркомясто. Те трябва да подадат заявление в деловодството на община Карлово с копие на личната карта и големия талон на колата.

Задължително условие е автомобилът да се води на собственика на жилището. Юридическите лица, ползващи „служебен абонамент“ в зоната за платено паркиране, могат да ползват до 3 паркоместа, като месечният абонамент за един автомобил е 50 лв. За МПС-та, извършващи товаро-разтоварни дейности ще се издава временен пропуск.

Цената ще бъде 7 лева на месец или 60 лева за година. Нарушителите на зоната за платено паркиране ще бъдат санкционирани с поставяне на скоба и заплащане на 20 лева и цената за престоя на автомобила в зоната. Платеното паркиране ще бъде за времето от 8.00 до 17.00 часа всеки работен ден.

„С въвеждането на „синя зона” Община Карлово цели създаване на ред и организация по отношение на паркирането в най-натоварените части на града, което се надяваме да бъде в интерес на гражданите”, коментира кметът д-р Емил Кабаиванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България