Парламентарната комисия по отбрана с изнесено заседание в 61-ва Стрямска бригада в Карлово

Комисията по отбрана на 44-ото Народно събрание ще проведе на 17 ноември (петък) изнесено заседание на територията на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Заседанието, което е в навечерието на бойния празник на Сухопътни войски - 19 ноември, ще започне в 17 часа във военното формирование в родния град на Васил Левски.

Преди това народните представители ще разгледат ще се запознаят с личния състав, ще разгледат въоръжението и бойната техника на бригадата в контекста на работата по проекта за модернизация на Сухопътни войски, тъй като 61-ва Стрямска механизирана бригада ще явява водещо формирование. Предвижда се членовете на парламентарната комисия по отбрана да посетят Община Карлово и се срещнат с кмета д-р Емил Кабаиванов.

Депутатите ще получат от първа ръка информация как бригадата се вписва в живота на общината като предпоставка за решаване на трудните проблеми с некомплекта от личен състав във Въоръжените сили. По време на посещението си в Карлово народните представители ще положат цветя пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони