Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Заседанието на КСНС при Румен Радев през обектива на “Труд”

Говорител на ЕК: Срещата в София е много важна за бъдещето на Балканите

Концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“: Очакват се над 5 млн. пътници на морските летища за 2018

“Левски” осъди остро инцидента с полицайката

Министър Петкова: Централите, които работят на въглища, ще трябва да кандидатстват за дерогация

МВР и ММС обсъдиха предприемането на общи мерки срещу вандализма по време на футболни мачове

Германия е готова да приеме още 10 хил. бежанци от Северна Африка и Близкия Изток

Отмениха 13-годишна присъда за мъж, нарязал жена с резачка

Нов магазин на NET1 отвoри врати в Младост 3 Петър Ризов-управител на NET1: „Искаме да сме приятели и партньори – задълго!“

Училища, детски градини и граждани в надпревара за най-красиво дворно пространство

Повторен оглед в общината в „Младост“, кабинетът на Иванчева не е запечатан (СНИМКИ)

Цар Симеон II посети профилирана гимназия “Иван Сергеевич Аксаков” в Пазарджик

Деси Радева: Дай да палим гумите и към Хавай

Започна заседанието на КСНС при президента Радев

Парламентът е гол! Изявлението на президента Радев промуши в гръб ГЕРБ, а скандалът около Истанбулската конвенция накара управляващите да станат меки

Вотът на недоверие към правителството на ГЕРБ си вървеше прогнозируемо скучно. Толкова скучно, че чак на Бойко Борисов не му беше интересно да отиде до Народното събрание – нито на дебатите, нито на гласуването. Кои са тези депутати, че да го откъсват от международната сцена! Изходът от гласуването предварително беше ясен, а след като преди време почетният председател на ДПС – Ахмед Доган, обяви, че вотът е ненужен и управлението на ГЕРБ е без алтернатива, БСП изглеждаше като обречена на позор.

Самочувствието на управляващите може да се сравни с това на император Балдуин Първи. Знаете историята. След като подло превземат Константинопол, кръстоносците вилнеят и мърсуват на Балканите. Всички били в краката им, докато не попаднали в засада, организирана им от българския цар Калоян край Одрин. После болката и срамът на Балдуин били нечувани.

Ако разгледаме цялата антиуправляваща политика на БСП в съюз с президента Румен Радев, трябва честно да кажем, че ГЕРБ усети кинжал в снагата си.

БСП проведе няколко паралелни операции покрай вота. Първата – разширяване на фронта, известен като „Кумгейт“. Елена Йончева продължи канонадата срещу емблематичния за ГЕРБ народен представител Делян Добрев. Нови документи, нови скандали. Добрев отново влезе в оправдателен режим, което само го оплиташе в мрежите на хорското недоверие. Особено, след като в сутрешния блок на Би Ти Ви цитира свои приятели, които били го питали нещо в смисъл „Абе, тази Йончева, да не би да те харесва“. Този откровен сексизъм никак не отговоря на кампанията на ГЕРБ за приемане на Истанбулската конвенция за правата на жените, социалните и нетрадиционни функции на пола.

Точно тази конвенция беше вторият фронт, отворен от БСП. Лидерката Корнелия Нинова излезе на нож и с европейската левица, начело на която е Сергей Станишев, излезе на нож с ГЕРБ и беше по-убедителна и гръмогласна от „Патриотите“. Самият факт, че тя е майка, субект на самата конвенция, я направи още по-убедителна.

Третият фронт беше пробитата митническа система на страната. Системата, която може да бъде манипулирана и по този начин да бъдат широко отворени вратите на България за контрабанда, да даде повод на още няколко червени остриета да подразнят кръстоносците на Борисов, здраво барикадирани зад парламентарното си мнозинство.

Ето така, в навечерието на вота БСП беше пред стените и готова за битка. Дори времето беше в тяхна полза – имаше публика от Председателството. ГЕРБ обаче извадиха най-силното си оръжие – скуката. Започнаха да разводняват темите, да пеят рефрена колко е вреден този вот и ние, публиката, започнахме да се прозяваме и управляващите решиха, че просто трябва да мине ден-два и животът ще се върне, където те го харесват – на магистралите, естакадите и световната политика.

Бойко Борисов по традиция отсвири парламента, а в последно време взе да бута и държавния глава в неловки ситуации. Последното издевателство към него дойде, след като под носа му покани президента на Турция на среща с ЕС във Варна. И в крайна сметка, вярвам, че той искрено мисли, че има право, защото не Радев, а имено той си говори на малки имена със световните лидери. Може би с изключение на Си Дзипин, поради културни различия. Все пак за един европеец е трудно да се ориентира кое е първо, кое е второ име на един китаец, както и че Си Дзипин се пише слято.

Така обаче Борисов вкара партията си в засада, където я чакаше Румен Радев. Държавният глава произнесе своето слово по повод годишнината от встъпването си в длъжност и нанесе унищожителен огън по парламентарното мнозинство, използвайки самите действия на Бойко Борисов.

„Парламентарната република катастрофира, парламентът постепенно се превръща в нотариат, който официализира решенията на правителството. Доверието към парламента е критично ниско“.

За първи път от незапомнени времена председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева направи извънредно изявление.

„В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно – че парламентарната република атрофира, заяви председателят на Народното събрание.“В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли, защото мнозинството защитава правителството ли?“

Това изказване, това влизане в роля на жертва само нотариално завери етапната победа на президента. На катранената реч на Караянчева той реагира като главнокомандващ на критики на цивилен.

„Няма да коментирам реакции. Аз не обиждам, а констатирам. Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи. Те са важни за нас, всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече. Гледаме с надежда на тяхната работа и очакваме смислен дебат с ясни аргументи, по-малко лични нападки“, каза той.

Корнелия Нинова тържествуваше и в предаването „Лице в лице“ довърши започнатото. Каза, че президентът е прав за нотариалните функции на парламентарното мнозинство, защото Борисов ги командва с есемеси.

Малко след това Борисов хвърли кърпата на ринга в този рунд. Истанбулската конвенция беше оттеглена от парламента, а депутатите изглеждаха като намазани с катран и хвърлени в кокошарник.

 

Втори силен удар след оставката на Главчев

След свалянето от пост на предишния председател на Народното събрание Димитър Главчев, това изглежда е вторият силен ход на опозицията. Само преди месеци шефът на парламента с лека надменност изгони лидерката на БСП от залата и това доведе до неговата оставка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (19)

  1. Както обикновено поръчковите драскачи започват да пеят дитирамби за Конярката и протежето й Червен (а не румен) Радев щом стане на въпрос кой е по в бе гето.
   Истината, обаче е мнооооого по от драскачите.
   Нека лекичко да припомним – след като кУрнела нарече ПОЧЕТНИЯ КОНСУЛ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ със скромното определение “идиот” се разбра, че РФ никога повече няма да контактува с нея директно. А винаги и само с посредници.
   Ето ни отново в същата ситуация – когато кУрнела тропаше скрак и заповядваше “Бойко да се яви немедлено в парламента!” – тот по същото това време, същият този Бойко се прегръщаше и даваше съвместна прескоференция с ПЪЛНОМОЩНИЯ ПОСЛАНИК НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
   За втори път в рамките на половин година кУрнела демонстрира абсолютно обидно пренебрежение към РФ.
   Смело може да се киаже – ДА ВЛЕЗЕ СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП!

   И на фона на този (за съжаление засягащ цяла България) светъл пример как всички партии да се държат с РФ – пристига издигнатият и избран с помощта на същата тази кУрнела президенъ на бе гето и заявява, че е обиден, че през главата на българския държавен глава е отправена покана към президента на Република Турция да посети СТОЛИЦАТА НА ЕВРОПА до 30.06.2018 г. – София.
   След което заплаши, че повече нямало да бъде безмълвен селянин, а точно обратното щял да стане киаканижещ гражданин. И закаканиза…

   президенте на бе гето,
   Покана да посети София отправи не министър-председателят на Република България, а ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. Който е същият Бойко Борисов.
   И който в настоящият моменте с ПО-ВИСОКО ЗВАНИЕ ОТ ВАС до 30.06.2018г.
   Разбирам, че ви е трудно да разберете как това е така, но със селския си ум все някога ще стоплите!
   Поне се надявам!
   И искрено се радвам, че сте толкова бесен, че чак пяна ви излиза през устата!
   Знаем каквоп следва!
   И се радваме, че ще правите грешка след грешка!
   Ето така НЕ СЕ СТАВА ПРЕЗИДЕНТ ВТОРИ МАНДАТ!

   1. Боко – председател на ес. Ей затова мога уверено да заявя, че всеки идиот е евроатлантик!

 1. МЕД И МАСЛО КАПЕ ОТ ТАЗИ СТАТИЯ И ИЗПЪЛВА ДУШАТА НА ДРУГАРКАТА НИНОВА !ТАКА ДЕ , ТРЯБВАТ ПОВЕЧЕ ТАКИВА МАТЕРИАЛИ И ДРУГАРКАТА ЩЕ ЛИТНЕ В НЕБЕСАТА , НО ИМА ОПАСНАСТ ДА Я ПОЕМЕ ГРАВИТАЦИЯТА НА НЯКОЯ ДРУГА ПЛАНЕТА И Я ДА НИ НАПУСНЕ ???!!!! УЖАС !!!!

  1. Че статията е пристрастна, така е. Ти кажи що онуй събрание на крадци и престъпници (според боко) атрофира.

 2. Парламентът бил гол! А председателката му гола ли е? И аз съм гол,отивам да се къпя.

 3. Парламента гол, Президента бос, Корнелия на кон, а Борисов врче си говори с чужди лидери на малки имена. Е,,,,,дано го прочетът горе описаните,,,,хи хи!

  1. Президентът, Корнелия, и особено Бойко Борисов, който е готов да продаде майка си и баща си, а не само народа и държавата, но да задоволи политическия си снобизъм. А къде са народът, чийто дередже е плачевно, и държавата, която е ограбена и продължава да се ограбва?

 4. Дoбъp материал. Жалкото е, че гepбepаcтитe от типа на Цв.Цв., Кapаянчeвa, Дeлянчo, и естествено техния вожд “aгeнт Бyдa” се мислят за гениални, за безгрешни, за незаменими, за богопомазани, и не могат място да си намерят, че президентът Радев не е “кyклa на кoнци” като оная “иpлaндcка пacтиpкa” чexльo. Май е вpeмe да ги пoмeтeм.

 5. Отлична констстация, + че,
  Борисов и Цветанов са ВИД
  “Джендър Тутурутка”
  Родена под Астрален
  Энак ” Путк@”

 6. Отлична констатация, + че,
  Борисов и Цветанов са ВИД
  “Джендър Тутурутка”
  Родена под Астрален
  Энак ” Путк@”

  1. Да, защото нищо не зависи от него. А егото му страда, затова всичките му речи са плачливи, черногледи, озлобени.

 7. шопе, я кажи
  кой джендър си ти !!!
  искаш или да
  Борисов эа жена,
  щото е тутурутка
  с нагаждаща се путк@

 8. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е НОМЕР ЕДНО,
  А ТИ СИ ГАДНО Л@ЙНО

  / обградени сме от гербави
  джендър тутурутки
  с мириэливи п@тки/

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.