Парламентът изключи потребителските спорове от обхвата на арбитража

Парламентът прие промени на второ четене в Гражданския процесуален кодекс, с които се изключват потребителските спорове от обхвата на арбитража.

Съгласно промените страните по имуществен спор могат да уговорят той да бъде решен от арбитражен съд, освен ако спорът има за предмет вещни права или владение върху недвижим имот, издръжка или права по трудово правоотношение или е спор, по който една от страните е потребител.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да живеят длъжниците! Не онези, които наистина са задлъжнели от немотия, а тези, които умишлено не плащат. Сега всички, на които им се дължат пари да се обаждат на Мая Манолова, защото ако чакат „почтения“ български съд и „бързото“ българско правораздаване, ще чакам поне 10 години или дотогава, докато длъжникът не прехвърли цялото си имущество и спре да се води официално на работа. За това никой не мисли.

  2. Отлична новина. Най-накрая се слуга край на безумния рекет на арбитражните мутро „съдилища“-хора бяха осъждани без арбитражна клауза, без призоваване, без да са дали съгласие за арбитраж, без дори да знаят, а фирми за бързи кредити си направиха собствени арбитражни съдилища-където дори и и при изтекла давност самозвани арбитри-без проверка за ценз, знание и квалификация -защото всеки може да е арбитър-и Бай Мангау може да стане арбитър „правораздаваха“ в брутално нарушение на редица закони. ВТОРО- Крайно време е да се приеме и ЗАКОН ЗА ЛИЧНАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ, както е навсякъде в Европейския съюз, в САЩ, Канада-който не може да плаща да може да фалира, и дългът да се занули и изчезне-както е при фирмите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.