62-годишна жена е в тежко състояние, след като е блъсната от кола в Разград

ЕС с ултиматум към Борис Джонсън да представи нов план за Брекзит до края на месеца

Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Парламентът изключи потребителските спорове от обхвата на арбитража

Парламентът прие промени на второ четене в Гражданския процесуален кодекс, с които се изключват потребителските спорове от обхвата на арбитража.

Съгласно промените страните по имуществен спор могат да уговорят той да бъде решен от арбитражен съд, освен ако спорът има за предмет вещни права или владение върху недвижим имот, издръжка или права по трудово правоотношение или е спор, по който една от страните е потребител.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Да живеят длъжниците! Не онези, които наистина са задлъжнели от немотия, а тези, които умишлено не плащат. Сега всички, на които им се дължат пари да се обаждат на Мая Манолова, защото ако чакат „почтения“ български съд и „бързото“ българско правораздаване, ще чакам поне 10 години или дотогава, докато длъжникът не прехвърли цялото си имущество и спре да се води официално на работа. За това никой не мисли.

  2. Отлична новина. Най-накрая се слуга край на безумния рекет на арбитражните мутро „съдилища“-хора бяха осъждани без арбитражна клауза, без призоваване, без да са дали съгласие за арбитраж, без дори да знаят, а фирми за бързи кредити си направиха собствени арбитражни съдилища-където дори и и при изтекла давност самозвани арбитри-без проверка за ценз, знание и квалификация -защото всеки може да е арбитър-и Бай Мангау може да стане арбитър „правораздаваха“ в брутално нарушение на редица закони. ВТОРО- Крайно време е да се приеме и ЗАКОН ЗА ЛИЧНАТА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ, както е навсякъде в Европейския съюз, в САЩ, Канада-който не може да плаща да може да фалира, и дългът да се занули и изчезне-както е при фирмите.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.