Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Парламентът одобри продължаването на програмата за саниране

саниране, сгради

Парламентът одобри предложението на правителството за продължаване на програмата за саниране и увеличаване на бюджета й на 2 млрд. лева.

„За“ гласуваха 109 депутати, „против“ – 11, „въздържал се“ – 32.

По време на дебатите в пленарна зала министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова заяви, че във всички 28 области в страната се реализират и има одобрени сгради за финансиране по програмата за саниране, а гражданите не се делят на политически принцип. Според нея Националната програма за енергийна ефективност е най-мащабната социално-икономическа програма, насочена към българските граждани директно и пряко, като дава 100% субсидия и безвъзмездна подкрепа.

Георги Търновалийски от БСП посочи, че управляващите искат увеличение на ресурса по програмата точно с 1 млрд. лева без анализ и мотив защо се иска точно толкова. Според него програмата е предизборно обещание на ГЕРБ. Според Дора Янкова от левицата с този публичен ресурс са могли да се направят двойно повече сгради.

Александър Ненков от ГЕРБ коментира, че почти всички наричат програмата за саниране недобра, целесъобразна или достатъчно солидарна, но каква алтернатива предлагат, не е ясно.

Костадин Марков от РБ посочи, че когато БСП е на власт, традицията повелява да спират програми. Той призова депутатите от БСП да гласуват за програмата за саниране, защото това ще е единственото нещо, което ще върви, ако те дойдат на власт.

Рамадан Аталай от ДПС се обърна към ГЕРБ и заяви, че не са могли да разсеят съмненията в обществото, че в програмата за саниране има опорочени дейности. Според него трябва да се обърне внимание на малките населени места и еднофамилните жилищни сгради, иначе съмнението, че средства от данъци отиват в големи населени места, чиито избиратели са от определена политическа сила, остават.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Е как, преди да бъде разпуснат парламента свинефермата герб си осигурява яко крадене, трябва да се купуват избори. От санирането 80% влизат в джоба на бойко борисов.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.