Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов за срещите му с Ердоган и Меркел

народно събрание

Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан от депутатите за проведените срещи в Турция и Германия и позициите, заявени от него от името на България. „За“ предложението за включване в дневния ред гласуваха 44 народни представители, „против“ – 87 , „въздържали се“ – 30, с което искането на БСП не бе включено в дневния ред на парламента, предаде „Фокус“.

Народният представител от БСП Ангел Найденов посочи, че няма по-важна тема за България от темата за защитата на сигурността и нашите интереси относно миграционната вълна и възможностите за формиране на единна европейска политика.

„От тази гледна точка темата е свързана с поне две предизвикателства, които се изправят пред нас и страната“, каза Ангел Найденов. По думите му първото е рискът от неконтролируемо нахлуване на бежанци, а второто демонстрираната неспособност на ЕС да формира общо решение и позиция като отношение към този риск.

„Някои специалисти определиха позицията на Турция – или визи, или бежанци“, каза той. Посочи и че Борисов е своеобразен куриер на посланието, което отправи турският президент.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Свинете от свинефермата герб се пазят да не излязат свинщините им наяве.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.