Явор Колев, ГДБОП: Големи български компании стават жертва на интернет кражби на стойност 200 – 600 хиляди евро

Потребителите на инстаграм ще могат да изпращат гласови съобщения

Александър Йорданов: Каракачанов прави опит да се върне в говоренето си като партиен лидер, забравяйки, че е вицепремиер

Студът взе най-малко три жертви в САЩ

За кои три неща жените мислят всеки ден?

Турция създава нова военноморска база в Черно море

Жители на „Красна поляна”, „Западен парк” и „Овча купел” протестират срещу мръсния въздух

Откриха следи от вода на астероида Бену

Арестуваха край Благоевград най-търсения автокрадец Яро

САЩ отмениха препоръката към гражданите си да не посещават Русия

Евгени Крусев е призован на разпит от Специализираната прокуратурата

Оставиха в ареста студентка за „унизителни“ и „обидни“ думи по адрес на Ердоган

Тереза Мей се среща с лидери на ЕС за Брекзит

На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган

Снимка: Архив

Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган с един заместник-председател и трима членове. Депутатите избраха Антон Славчев за заместник-председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество и Антоанета Георгиева–Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева за членове на антикорупционния орган.

Антон Славчев притежава магистърска степен по право от Юридическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Завършил е Висшето военно училище „Тодор Каблешков“, специалност „Технология и организация на железопътния транспорт“ и има придобита квалификационна степен „Бакалавър“. Владее английски и руски език. Изгражда професионалната си кариера в структурите на МВР и ДАНС, където има общо 22 години стаж. В периода на професионалното си развитие е преминал през обучителни курсове, допринесли за повишаване на квалификацията и разширяване на познанията му по отношение на управленската дейност.

Като служител на МВР Славчев заема длъжности, изискващи вземането на отговорни и своевременни решения, както за предотвратяването на тежки престъпления, така и за разкриването на такива. Носител е на редица награди, като повечето от тях са получени по повод разкриването на тежки криминални престъпления, свързани с посегателство срещу здравето и живота на общество известни граждани и други тежки престъпления, свързани с дейността на организирани престъпни групи.

Антон Славчев има отлични оценки от Прокуратурата на Република България за работата си. Бил е експертен и ръководен служител в Държавната агенция „Национална сигурност“. Като директор на дирекция в ДАНС през 2017 г. Славчев ръководи седем успешни реализации, включително такива, свързани с борбата с корупцията.

Антоанета Цонкова е завършила право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Завършила е Педагогически институт „Дичо Петров“ – гр. Смолян, специалност „История и география“ и има придобита квалификационна степен „Бакалавър“. Владее руски и френски език.

Започва професионалната си кариера през 1998 г. като стажант-съдия в Софийски градски съд. От месец юни 1999 г. до месец юли 2006 г. е адвокат към Софийска адвокатска колегия, като се занимава основно с гражданско и търговско право.

Продължава професионалното с развитие в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/, където започва работа като инспектор-юрист в Териториална дирекция „София-град“. За професионалните и лични качества на г-жа Цонкова говори нейното длъжностно израстване в Комисията -директор на ТД „София-област“ от месец юни 2007 г. до месец юли 2010 г., заместник-председател на Комисията от юли 2010 г., като в периода месец март 2012 г. до 28 февруари 2013 г. тя изпълнява длъжността председател на КУИППД.

От март 2013 г. до момента тя е член на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/, преименувана от 23 януари 2018 г. в Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. С цялостната си дейност Антоанета Цонкова има принос за постигнатите високи резултати на КОНПИ и за повишаване на нейния авторитет. Общият юридически стаж на Антоанета Цонкова е повече от 18 години.

Пламен Йоцов е завършил висше образование във Висшето военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана (ВВМАПВО) „Панайот Волов“ – гр. Шумен, и притежава магистърска стенен по специалността „Изчислителна техника“ с квалификация „инженер по изчислителна техника“. Владее руски и английски език.

Йоцов изгражда професионалната си кариера в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, където има общо 20 години стаж. През 1994 г. започва работа като разузнавач в Националната; служба „Сигурност“ – МВР, а по-късно работи последователно като инспектор в същата служба, старши и главен инспектор в Дирекция Национална служба за борба с организираната престъпност – МВР.

Продължава кариерното си развитие като разузнавач към отдел „Наркотици“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, впоследствие към Дирекция „Противодействие на организираната и тежка престъпност“ към Главна дирекция „Криминална полиция“, където е назначен на длъжност началник отдел, а след това и на други ръководни позиции. От месец октомври 2013 г. до месец май 2014 г. е началник отдел в Държавната агенция „Национална сигурност“, където работи по направление борба с организираната престъпност.

Пламен Йоцов е награждаван многократно с благодарности и парични награди, както и с огнестрелно оръжие. През 2011 г. Пламен Йоцов е получил награда на името на италианския магистрат Джовани Фалконе за реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията и изразена подкрепа на каузи в полза на обществото, за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение.

За проявена инициативност, висок професионализъм при разкриване и пресичане на престъпна (дейност, свързана с производството и разпространението на наркотични вещества, през 2009 г. е удостоен с колективна награда „Полицай на годилата“ от Фондация „Доверие и Закрила“. През 2010 г. за постигнати- високи професионални резултати в борбата с организираната престъпност е получил отново наградата „Полицай на годината“. Пламен Йоцов е преминал специализиран международно обучение в Испания за борба с организираната престъпност, организиран от „Национална полиция“ и „Гвардия Цивил“ и 10 дневен курс в САЩ за борба с наркотиците, организиран от американската агенция за борба с наркотрафика DEA.

Силвия Къдрева притежава магистърска степен по специалността „Библиотечно-информационни науки“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Философски факултет. Владее писмено и говоримо английски език. След дипломирането, професионалната й кариера започва в Министерството на околната среда и водите където е участвала в изграждането на Информационния център при Министерство на околната среда и водите и е била ръководител на центъра.

През 1999 г. Къдрева започва работа в Сметната палата. От 2006 г., след приемането на измененията и допълненията в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, е привлечена като експерт в новосъздадения Публичен регистър за деклариране на имуществото и доходите на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности към председателя на Сметната палата.

От 2014г. е Директор на Публичния регистър, а след приемането на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Регистърът преминава в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, като тя продължава да ръководи дейността му. Къдрева ръководи екип от експерти, които създават и прилагат системата на деклариране на имуществото и доходите на лицата, заемащи висши публични длъжности.

Опитът ѝ по системата на деклариране и механизма на проверка на имуществените декларации, както и по други теми в Областта на прозрачността, превенцията, противодействието на корупцията и предотвратяването и разкриването на конфликта на интереси, е намерил израз в редица авторски разработки.

Къдрева има и редица международни публикации, сред които трябва да се посочат издадените през 2011 г. и 2017 г. от Анти-корупционната мрежа за Източна Европа и Централна Азия при Организацията за икономическо сътрудничество и развитие; Публикации „Asset Declaration for Public Officials – A Tool to Prevent Corruption“ и „Assessing the Implementation and Effectiveness of Systems for Disclosing Interests and Assets of Public Officials“.

Къдрева има многобройни лекторски участия в международни конференции, работни срещи и семинари, организирани от Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Регионалната Анти-корупционна Инициатива. Силвия Къдрева е член – представител на Публичния регистър в антикорупционната мрежа Integrity Expert Network, създадена през 2010 г. в Тирана, Албания, като независима неформална европейска мрежа, осигуряваща платформа за по-засилено регионално междуведомствено сътрудничество и периодичен обмен на опит и добри практики между институциите, отговорни по прилагането на законодателството относно имуществените декларации на лицата, заемащи висши публични длъжности.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.