Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Огнян Стефанов на съд за укриване на данъци Взел на ръка 250 000 лева от човек на бившия банкер Цветан Василев и не ги декларирал

Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Въздушният трафик на летище Тегел в Берлин няма да бъде нарушен заради предстоящото утре обезвреждане на бомба

Парламентът почва със закона за концесиите Депутатите приемат новите текстове в ГПК и изслушват кандидатите за ВСС

Ваканцията на депутатите приключва и те влизат отново в пленарна зала този петък.

Есенната сесия на народното събрание започва тази седмица в петък. Приемането на антикорупционния закон, подготовката за приемането на бюджет 2018 година са основните приоритети на правителството. Финалното обсъждане на закона за противодействие на корупцията ще е още в първия работен ден на депутатите. След това текстовете ще бъдат съгласувани междуведомствено и идната седмица се очаква законопоректът да бъде одобрен от Министерски съвет. Заедно с това от управляващото мнозинство ще форсират повторното приемане на закона за концесиите, който бе спрян в края на миналия парламент с вето на президента Румен Радев. Сред новите моменти в закона за концесиите са исканията на общините за по-голям процент концесионно отчисление. От мнозинството ще настояват и по-оперативно разглеждане на поправките в ГПК. “Предстоящото председателство на Съвета на ЕС е един от приоритетите, по които трябва да се подготвим”, заяви председателят на парламента Димитър Главчев. От ГЕРБ се обявиха и за по-бързото въвеждане на административната реформа и отпадането на бюрокрацията чрез електронни услуги.

За 7 септември вече е насрочено и изслушването на предложените кандидати за членове за съдийската и за прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от квотата на Народното събрание. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е обявил началото на заседанието за 14:30 часа в зала “Запад” на Народното събрание. Очаквано, изслушването ще се излъчва в реално време чрез интернет страницата на парламента.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Сега прасетата от свинефермата герб заедно с лъже патреотете ще узаконят вечните концесии, само ги гледайте тези безродници и ще видите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.