Парламентът прие доклада на комисията "Грипен"

Снимка: Архив

Цветанов се извини на президента от името на групата на ГЕРБ

Народното събрание прие доклада на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет. "За" гласуваха 126 депутати, "против" - 59, "въздържал се" - 4.

Пълният текст на доклада можете да прочетете ТУК.

В дебатите опозицията обвини управляващите, че използват комисията за войната срещу президента.

„ГЕРБ използва Комисията за самолетите, за да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентството”, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова по време на дебатите, като добави, че БСП твърдо застава зад Румен Радев. „Това, което правите, както и да го завоалирате, е война срещу президентската институция”, категорична бе Нинова. По думите й Комисията „Грипен” е създадена като бухалка срещу президента.

Цветан Цветанов от ГЕРБ пък заяви, че единствено БСП създава лошия образ на Румен Радев. Той се извини за личните нападки от страна на парламентарната група на партията си. "От името на ПГ на ГЕРБ искам да се извиня за някои от личните нападки, които бяха направени към президента", каза Цветанов по време на дебатите. „Единственото, което имаме като цел в Комисията за изтребителите, е да излезе истината. Българските данъкоплатци трябва да платят 1,5 млрд. за закупуването на самолети”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Считам, че става ясно, че това всичко е едно говорене, ясно е, че няма да се купят никакви самолети. Това е едно говорене, което е само да го използваме всеки да си каже опорните точки", обобщи лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика