Бус удари трамвай на столичния бул. „Ботевградско шосе”

Мръсен въздух над София и тази сутрин

Д-р Сергей Иванов: Голямата част от внесеното заразено месо вече е изконсумирано БАБХ закъсня драстично с предупрежденията, смята експертът

Доц. Атанас Мангъров: Инфектиращата доза при салмонела е много висока Внесените 100 тона заразено пилешко месо не са опасни категоричен е експертът

Британски милиардер дари 1 млн. паунда за кампанията на Борис Джонсън

Елица Бонев влезе в супер холивудски сериал

САЩ пращат още 7000 военни в Близкия изток за възпиране на Иран

Нетаняху: Израел има пълното право да анексира долината на река Йордан

КАТ стартира засилени проверки за студентския празник

Среща Русия-Украйна-ЕС за газа може да се проведе следващата седмица

Найджъл Фарадж: Моята партия създаде Борис Джонсън и той ще победи

Норвежки депутат предложи НАТО за Нобеловата награда за мир

Никулден е

Ето какво ще е времето днес

Чочев опериран, аут до края на сезона

Парламентът прие окончателно бюджета за ДОО за 2017 г.

Снимка: Архив

Парламентът прие бюджета за ДОО за 2017 г. на второ четене.

По отношение на рамката на бюджета парламентът я прие, както бе внесена от Министерски съвет, въпреки че във вторник комисията по бюджет и финанси създаде прецедент, след като гласува само разходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване, но не и източника на парите.

Това се случи, след като ръководството на Народното събрание проведе съвещание за това кое от доклада на Комисията по бюджет и финанси по отношение на Закона за бюджет на държавното обществено осигуряване за 2017 г. да се подложи на гласуване.

В крайна сметка „за“ варианта, внесен от Министерски съвет, гласуваха 112 народни представители, „против“ – 59, „въздържали се“ – 10, с което рамката на бюджета за ДОО бе приета.

Депутатите приеха приходите и разходите от трансферите по бюджета на ДОО да са 10,3 млрд. лв. Осигурителните приходи са 5,6 млрд. лв. Разходите за пенсии са в размер на 8,9 млрд. лв., а за социални помощи и обезщетения в размер на 1,3 млрд. лв., за отбрана и сигурност 6,08 млн. лв. Дневното минимално обезщетение за безработица през 2017 година ще бъде в размер на 7.20 лв.

Депутатите отхвърлиха предложенията на Патриотичния фронт за минималния размер на пенсията. „За“ предложението за минимална пенсия в размер на 300 лв. гласуваха 44 народни представители, „против“ – 31, „въздържали се“ – 78, с което то бе отхвърлено. Отхвърлено бе и другото предложение на Патриотичния фронт за пенсията за осигурителен стаж и възраст 200 лв. и за преизчисляване на всички пенсии, отпуснати към 31 декември 2012 г. спрямо средния осигурителен доход за 2013 г.

Парламентът отхвърли предложението на АБВ за увеличаване на максималния осигурителен доход от 2600 на 3000 лева. Народните представители преминаха към Закона за държавния бюджет за 2017 г. на второ четене.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.