Две момчета на 16 и 18 години са с опасност за живота след катастрофата край село Дибич

Менда Стоянова: Изненадана съм, че Сидеров иска оставката на Каракачанов

Прибират се военнослужещите и техниката от Сухопътните войски, участвали в учението „Мирен страж 2018“

Началникът на президентския кабинет Иво Христов: Готовността на Радев за разговор с Борисов не е покана за среща

Вижте как върви изграждането на третия лъч на метрото в София (ВИДЕО)

Грънчари ще мерят сили в Майсторската надпревара Съревнованието ще е през 2019 година

Полицаи и миряни почетоха жертвите от катастрофи

Отредиха обезщетение от 120 000 лева на пострадал при катастрофа в Търновско Друга жертва на ПТП ще получи от застрахователите 9000 лева

Заупокойна молититва в памет на жертвите на пътя отслужиха в „Св. Александър Невски“ (СНИМКИ)

С 15 машини и 870 т пясък и сол Монтана среща зимата

Прокуратурата протестира оневиняване на търновец, лихварствал в продължение на 12 години Георги П.С. дал заеми с лихви на 17 лица за 109 500 лева

Фандъкова разпореди да се създаде необходимата организация за снегопочистване

Апаши нападнаха гард с торба пари в Монтана Охранителят даде отпор и спаси оборота, има заподозрян

Откриха труп на общински служител от Петрич, изчезнал преди 10 дни

Самолет от Втората световна война се разби на паркинг в САЩ, двама загинаха

Парламентът прие окончателно бюджета за ДОО за 2017 г.

Снимка: Архив

Парламентът прие бюджета за ДОО за 2017 г. на второ четене.

По отношение на рамката на бюджета парламентът я прие, както бе внесена от Министерски съвет, въпреки че във вторник комисията по бюджет и финанси създаде прецедент, след като гласува само разходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване, но не и източника на парите.

Това се случи, след като ръководството на Народното събрание проведе съвещание за това кое от доклада на Комисията по бюджет и финанси по отношение на Закона за бюджет на държавното обществено осигуряване за 2017 г. да се подложи на гласуване.

В крайна сметка „за“ варианта, внесен от Министерски съвет, гласуваха 112 народни представители, „против“ – 59, „въздържали се“ – 10, с което рамката на бюджета за ДОО бе приета.

Депутатите приеха приходите и разходите от трансферите по бюджета на ДОО да са 10,3 млрд. лв. Осигурителните приходи са 5,6 млрд. лв. Разходите за пенсии са в размер на 8,9 млрд. лв., а за социални помощи и обезщетения в размер на 1,3 млрд. лв., за отбрана и сигурност 6,08 млн. лв. Дневното минимално обезщетение за безработица през 2017 година ще бъде в размер на 7.20 лв.

Депутатите отхвърлиха предложенията на Патриотичния фронт за минималния размер на пенсията. „За“ предложението за минимална пенсия в размер на 300 лв. гласуваха 44 народни представители, „против“ – 31, „въздържали се“ – 78, с което то бе отхвърлено. Отхвърлено бе и другото предложение на Патриотичния фронт за пенсията за осигурителен стаж и възраст 200 лв. и за преизчисляване на всички пенсии, отпуснати към 31 декември 2012 г. спрямо средния осигурителен доход за 2013 г.

Парламентът отхвърли предложението на АБВ за увеличаване на максималния осигурителен доход от 2600 на 3000 лева. Народните представители преминаха към Закона за държавния бюджет за 2017 г. на второ четене.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.