Парламентът решава съдбата на програмата за саниране

Снимка: Архив

Народните представители ще гласуват проект за решение за подкрепа на продължаване на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради и на действията на МС за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лева. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Проектът за решение бе разгледан и приет от комисиите по енергетика и по бюджет и финанси. В програмата за енергийна ефективност са ангажирани 600 малки и средни предприятия, като заетите и ангажираните в изпълнението на програмата са приблизително 80 хил. човека. 2022 сгради са обект на изпълнението на програмата, от които над 200 вече са завършени, а 1000 са в процес и процедура по изпълнение. Над 340 хил. жители ще бъдат облагодетелствани от подобренията по програмата.

Депутатите ще гласуват на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, според които с лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 месеца и с глоба от 1000 лева се наказва водач, който откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението при въведена временна организация на движението или временна забрана за движение. А с лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 месец и с глоба от 300 лева се наказва водач, който навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното МПС при въведена временна забрана за движение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.