Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Парламентът се оказа институционализиран джебчия

След като над два милиона и половина българи гласуваха на референдум за символична партийна субсидия от 1 лев, с небивало дебелоочие и съзаклятническо мнозинство депутатите я оставиха непобутната. Така че субсидията от 11 лева на глас си остава. А още се носи ехото от словата на премиера „ГЕРБ подкрепя да няма изобщо партийна субсидия, а не само да бъде намалена. Партийна субсидия не трябва да има. Нула лева партийна субсидия трябва да има. Нека играем на чисто – никакви партийни субсидии.“

Ни един депутат от ГЕРБ не е зачел повелята на лидера си и не е предложил да се анулират субсидиите. Социалната партия БСП от своя страна подло си затраяла, патриотите се направили на три и половина, ДПС тактично пасувало.

Питал сиромахът дядо поп защо кара хората да постят, а пък той блажи. А дядо поп го сгълчал: „Ти недей гледа какво ми влиза в устата, а какво излиза оттам!“ В нашия случай в устата влизат кинти, а излизат врели-некипели, шменти-капели и тинтири-минтири.

Той се оказа един институционализиран джебчия, но този път надскочи и най-скептичните ни очаквания. Казваш му ясно да не ти отмъква парите, а той ти бърка в джоба и си ги взема.

И по-грубо сравнение ни иде наум. С ония озверели цигански банди, които ограбват немощни старци. Даже те стоят на по-високо морално стъпало, защото ги подтикват гладорията, нищетата, невежеството. Имат все пак обективни социални причини за грабителството. Докато нашите депутати ги нямат. При тях мотивът е неутолима себична алчност, която изпълва обществото с отвращение. Що за циничен акт е да ограбваш демоса чрез „демократично“ гласуване. И високопарно да го наричаш „суверен“. Независим владетел, демек. Какъв владетел е тоя суверен, дето повелята му е глас в парламентарната пустиня. Щото както е широко известно българският депутат ходи на работа по кефа си от дъжд на вятър. А събере ли се някой път калабалък в залата, заседанията протичат бетер цигански свади – кресливи и безсъдържателни. В сбирките на мешерето имало повече обноски, взаимно изслушване и съзидателна воля.

Циганите не си плащат тока и водата, а тия укриват данъци и имоти. И можем да продължим в същия дух. Децата на суверена подобно в ромските махали са отглеждани в условия на оскотяване, полуграмотност и безперспективност. Тук е люпилнята за прислуга на цивилизования свят – битова и в частност интелектуална. А възрастните хора се унищожават „безкръвно“ – недохранени и нелекувани. И когато суверенът жертва се опълчи чрез референдума, „избраниците“ му го зашлевиха с цигански пестник, с обратното на дланта. Най-унизителният шамар, на презрението.

Даже и за безобразията може да се търси по-приемлив облик, пък бил той демагогски. Поне да се обговори волята на народа относно „насъщните“ субсидии. Не би. Отегчени бутафорни особи оседяват парламентарните банки. Едни блеят, други си подшушват като махленки. Оживление настава по повод 10 милиона обещани на БАН предимно за младите учени, които вече се броят на пръсти. На какво се дължеше раздвижването на събеседниците. Това по правило се получава, когато едни пари не бива да се дадат. Хеле пък на някакви учени с протрити патъци. Проф. Вера Мутафчиева разказваше как на някакъв академичен съвет през 1999 г. ръководството на академията седяло на заседателната маса. Всички били прилично облечени. Но тя си изтървала писалката, навела се и като им видяла под масата обувките – износени, криви, жалки. За обувки пари не стигат…

Та ако видите някой минувач с респектиращ вид и скапани патъци, да знаете, че е български учен, на когото Менда Стоянова, финансова корифейка, препоръча да си спечели европроекти и да остави държавата на мира. А що парламентът пък да не си направи един европроект и да си спечели за партийните субсидии, а? Няма да го направи, щото е чувала какво е рекъл Карл Маркс: „Законът, това е писмено оформената воля на господстващата класа.“ А господстващата класа в случая е г-жа Менда, а суверенът и БАН да стоят в ъгъла. И с лице към стената!

 

Цената на една Баракова и един учен

Независимата депутатка Анна Баракова получава заплата 2925 лв. Освен това получава безотчетни пари в размер на 1950 лв. Общият месечен доход на куриозно попадналата в парламента депутатка възлиза на 4 875 лв. Един учен в БАН получава около 600 лв. Кой от двамата е по-ценен за държавата?

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (19)

 1. Превъзходната степен на “Наглец” е “дупетат” и “магистрат”!. Такъв, ако го срещнеш насаме, в хотелския асансьор, в тоалетната на ресторанта, на улицата – ТРЕСНИ МУ ЕДИН У ДЕСЕТКАТА НАГЛА!

 2. невероятна партизанска алчност – избори и дайте другари да се напънем и изметем тези лоясали “партийни елити” и да ги пратим там, където им е мястото. по някой път, като се загледам в предаванията от парламента, съм изумен от посредствените хора, които се появяват в кадъра. посредствени, ама верни! всъщност погледнете и председателството на парламента , начело с “майката на нацията”, има ли какво да се каже повече. и чакаме от тези типове да се откажат от субсидията си ? Ами добре, че не я направиха 21 лева. трябва да им благодарим за това. ами къде са 0 лв. субсидии на баце?

 3. Миленче, това което пишеш е вярно, но не е най-важното. Същото Народно събрание одобри в бюджета 1 000 000 000 лева допълнително!!! за “саниране”. Това са пари, които всеки българин плаща за да могат гербавите да могат да крадат с шепи и да си правят реклама. Пари, които стигат и за младите учени и за по-старите, за техника за армията, пожарната и полицията.

 4. “В нашия случай в устата влизат кинти, а излизат врели-некипели, шменти-капели и тинтири-минтири.” Мендата пари на хората не дава.

 5. И на слепите е ясно, че основна грижа на всички партии е да си опекат работата и да останат във властта. Държавата и народът са накрая – ако остане време за тях. Заниманията в политиката са се превърнали в дейност в интерес на партиите и политиците. Обаче налягането се вдига и напрежението ще избие. Просто идиотите във властта загряват по-бавно и са по-дебелокожи от нормалните хора, та го разбират по-бавно.

 6. Автора първо да провери каква е заплатата в БАН. По една депутатска заплата доживотно за разни мухлясали професори и член-кореспонденти. Иначе прекрасна статия, поздравления!

  1. Само мухлясал мозък може да нарича научните работници “мухлясали”.Нека всяка жаба да си гледа гьола!

   1. Мда… прав си, мухлясъл е твърде абстрактна дума за академичните подлоги…

 7. Статията е прекрасна, но до душите на тези гьонсурати няма да достигне.

 8. Само простаци-неграмотници могат да имат такова отношение към Науката. Тя, Науката не еза всяко добиче!

 9. ”И на слепите е ясно, че основна грижа на всички партии е да си опекат работата и да останат във властта. Държавата и народът са накрая – ако остане време за тях. Заниманията в политиката са се превърнали в дейност в интерес на партиите и политиците. Обаче налягането се вдига и напрежението ще избие. Просто идиотите във властта загряват по-бавно и са по-дебелокожи от нормалните хора, та го разбират по-бавно.” Така е, 🙂 Политиханството е доходна работичка, където се лъже безнаказано, не се работи, а се получават добри парета и бонуси. Гаврата им с населението е отделен въпрос..Затуй ние сме безпартйни:)

 10. Хора събудете се от този дълбок сън.Идват пак избори пак същите ли муцуни ще гледаме как ни лъжат и мамет вече 30 години.Тези хора нямат спирка правят си каквото си искат само да е в тяхна полза.Правим референдум за един лев те приемат 11 лева какво е това нагло поведение..Даите да ги спрем тия измамнеци това ли ние елита.Когато са в предиизбори слизат при народа качат ли се в парламента иди ги търси никои не те познава .време е краино да им сложим знак стоп.За сведение знаете ли че останахме под 5 милиона,ще си затрием държавата с нашите компромиси-СЪБУДЕДЕСЕ.

 11. Лошо няма, дупетатите нагнетяват негативно настроение в народа срещу себе си. Колкото по-нагли толкова по-бързо ще получат секира.

Отговорете