Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Парламентът спешно си поръча защита от хакери

Обществена поръчка за доставка на софтуерни лицензи за защита за нуждите на Народното събрание е обявило Народното събрание вчера.

Парламентът иска да закупи антивирусен и антиспам софтуер в максимално кратък срок – приема оферти до 30 май и ще ги отвори на 31-ви.

Поръчката е за подновяване за година на лицензите на използван от НС софтуер за киберсигурност за 1000 броя работни станции и сървъри и за сервизни пакети за година на инсталирани и конфигурирани антиспам защитна стена и защитна стена на интернет страниците на законодателния орган.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 53 500 лв. без ДДС.

Както „Труд“ пръв съобщи, в началото на миналата седмица с опасния нов криптовирус Wannacry беше атакувана неуспешно областната администрация в Ямбол.

В края на миналата седмица службите разбиха група за източване на ДДС през системите на митниците, които се оказаха пробити от хакер.

Тези седмица предаването „Господари на ефира“ излъчи репортаж за гимназист от Пловдив, който е пробил безпроблемно защитата на информационната система на МОН и веднага е съобщил слабите места в киберсигурността на ведомството, но от там цял месец не му обърнали внимание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ПРОДЪЛЖАВА ОГРАБВАНЕТО ТРУДА НА БЪЛГАРИНА. С ИЗБОРИ НЯМА ДА СТАНЕ.ТРЯБВА ДА ИМ РАЗМАЖЕМ КРАТУНИТЕ.ДРУГ ИЗБОР НЯМАМЕ. НИЕ ИЛИ ТЕ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.