Парното в Сливен стана от 1 на 1,20 лева за отопляем кубик

Снимка: Архив

От 1 на 1,20 лева за отопляем кубик обем стана цената на парното отопление в Сливен. По тази тарифа плащат лоялните клиенти на местната "Топлофикация". Тези от тях, които са включили 75 на сто и повече от радиаторите в дома си, ще ползват допълнителна отстъпка от 10 стотинки и ще заплащам по 1,10 лева за кубик отопляем обем - съобщиха от дружеството.

Досега най-масовите сметки варираха между 70 и 120-130 лева месечно. С промените в цената, ако за двустаен апартамент с частично включени радиатори през миналата зима са плащали по 70 лева на месец, сега сметката ще възлиза на 84 лева или с 14 лева повече. С 14 лева повече ще плащат и собствениците на тристайни апартаменти, където работят всички радиатори - ако досега те са внасяли в касите на дружеството по 140 лева, през тази зима сметката им заедно с отстъпката ще възлиза на 154 лева.

Примерите са приблизителни, защото жилищата, независимо от броя на стаите, са са различна големина и отопляема кубатура - уточниха от "Топлофикация".

С 1 лев поскъпва топлата вода и цената й става 7 лева за кубик.

"Доколкото зависи от нас, стремихме се увеличението да е минимално, за да е поносимо за абонатите ни" - коментира Стефан Фотев, началник "Маркетинг" в компанията. През този сезон ще бъдат пуснати нови 10 абонатни станции. Очаква се клиентите от битовия сектор да нарастнат от 12 500 на 13 000. В топлоснабдителната мрежа на града ще бъде включена и голямата концертна зала "Сливен", чийто основен ремонт приключва.

Преди 6-7 години "Топлофикация-Сливен" бе във фактически фалит, клиентите бяха намалели до 2000. Хората масово си включиха радиаторите, след като новият мениджърски екип определи за редовните си платци твърди цени за отоплението и горещата вода. Дружеството бе първото сред сродните в бранша, което въведе индивидуални договори с клиентите си . Към момента 90 на сто от битовите абонати са лоялни клиенти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес