Парното в София търси по-евтин газ

Кметът Йорданка Фандъкова уважи церемония “Пожарникар на годината” - 2019. Титлата получи комисар Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Снимка: Денислав Стойчев

“Топлофикация” става участник на газовата борса

Кметът Йорданка Фандъкова: Дружecтвoто ще бъдe aктивeн учacтник нa плaтфoрмaтa зa търгoвия нa “Гaзoв хъб Бaлкaн”

“Топлофикация София” вече е официално регистриран участник на газовата борса. Целта е да постигне по-ниски цени на газа, като купува от различни доставчици”, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

“Повече от година работихме за това заедно с министър Теменужка Петкова и парламента, с които направихме законодателни промени, а вчера получихме и разрешение от Столичен общински съвет за регистрация в платформата за търговия на “Газов хъб Балкан”, написа във фейсбук Йорданка Фандъкова.

Според кмета на столицата “Топлофикация София” е най-големият консуматор на природен газ в България и затова заслужава правото да закупва газ на конкурентни пазарни цени, а не само по договора с “Булгаргаз”, който задължава дружеството да плаща газа два месеца преди да получи средствата от своите клиенти.

Преди месец “Топлофикация София” започна и самостоятелно да продава и купува електроенергия на енергийната борса, което вече носи допълнителни приходи на дружеството.

Коментари

Задължително поле