Партиите вече предизвикват омраза, смята Антоний Тодоров

Проф. Антоний Тодоров

Според политолога европейските избори имат характера на второстепенни 

Гражданите вече се отнасят към политическите партии не просто скептично, а започва да се усеща омраза. Това заяви пред БНР политологът проф. Антоний Тодоров. Според него хората не просто са се уморили от безкрайната поредица безрезултатни предсрочни избори, но партиите губят и последните остатъци от своя престиж.

"Електоралната стена ще бъде основното препятствие за политическите партии. Нямаме опит в един и същи ден да имаме европейски и национални избори. Ще пострадат европейските избори, които имат характера на второстепенни, коментира Тодоров.

По думите му вътрешната политика ще надделее, а европейската ще бъде оставена настрана и ще бъде забравена.

"Няма да му е лесно на служебния премиер. Хубаво е да се има предвид, че от всички посочени за позицията единствено той се е съгласил да заеме този пост", посочи Антоний Тодоров във връзка с конституционните промени, които ограничиха кръга от лица, от които президентът избира служебен министър-председател.

"И двама да са, това е доста рисковано. Трябва да се помисли по въпроса. Набързо направената промяна създаде такъв проблем", уточни професорът. Той предположи, че сред министрите ще има посочени от лидера на ГЕРБ или най-малкото фигури, за които той не се е възпротивил.

"ДПС мълчат за Главчев, защото това вероятно ги устройва, те по-скоро са доволни", смята Тодоров. Според него при представянето на кандидатите за министри "ще има бурни дебати и тогава ще се намеси ДПС".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика