Партиите във Видин не се разбраха за състава на РИК

Политическите партии във Видин не се разбраха за състава на РИК за предстоящите избори и областният управител Момчил Станков ще поиска такава да бъде назначена служебно от Централната избирателна комисия, съобщиха от пресслужбата на областната администрация. Губернаторът проведе днес консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия, в която взеха участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание. 

Областният запозна присъстващите с решение на ЦИК, от което става ясно, че съставът на РИК –  Видин наброява 13 души, в това число председател, двама заместник-председатели, секретар и 9   членове. Разпределението им по квоти е съответно – 4 представители на Коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“-3, Коалиция „БСП за България“-2,  ПП „ДПС“ - 2 и по 1 представител от Коалиция  „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. 

По време на консултациите представителите на партиите решиха председателят на РИК-Видин да е предложението на Коалиция „ГЕРБ-СДС“ -  Даниел   Цветанов. За заместник председател на комисията постъпи само едно предложение от  „Демократична България“ за Иван Перчински. Постъпиха три предложения за секретар – от ПП „Има такъв народ“ – Павел Петков, от Коалиция „БСП за България“ предложиха Соня Иванова, а от ПП „ДПС“- Ирена Николова.

Областният управител информира, че в рамките на днешния ден документите от проведените консултации ще бъдат  изпратени до Централната избирателна комисия за служебно назначаване на РИК-Видин. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони