За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Партиите не поискаха предварителна справка за агенти в листите

За първи път на тези избори политическите партии, които участват в изборите, не поискаха предварителна проверка за това дали техните кандидати за народни представители са работили за Държавна сигурност, съобщава БТВ.

Сред обявяваните вече по-известни имена на сътрудници на ДС са Лютви Местан от ДОСТ, Рамадан Аталай от ДПС, Румен Гечев, Таско Ерменков от БСП. Станислав Станилов от “Атака”, Красимир Каракачанов от ВМРО.

Задължителната проверка, на която се подлагат всички кандидат-депутати вече за четвърти път, ще приключи най-късно на 10 март.

По предварителна информация списъкът няма да бъде малък, каза председателят на комисията за досиетата Евтим Костадинов.

В предишни години различни политически сили оттегляха свои кандидати от листите заради биография, свързана с ДС. Преди седмица от „Нова република” декларираха, че техните кандидати нямат връзка със службите.

„Може би така храня надежда, че работят с по-млади кадри или пък кадри, на които е извършвана такава проверка”, отбеляза Евтим Костадинов.
Интересно е например, че тази година от листите на ДПС отпадат емблематични функционери на движението, свързани с ДС – като Рушен Риза например, който през 1985 година членува в нелегалната организация за турско национално-освободително движение в България”.

Организацията е разбита от ДС година по-късно. Рушен Риза е едни от малкото нейни членове, които не са вкарани в затвора.

98 бяха кандидатите за депутати с досиета в предишния парламент, а в 42-то и 41-то Народно събрание бяха избрани по 12 бивши секретни сътрудници на различните управления на службите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „5 –д-о-л-л-а-р-о-в-,- -с-е-й-ч-а-с- -м-о-ж-н-о- -к-у-п-и-т-ь- -21- -к-г- -к-а-р-т-о-ш-к-и-, -и-л—и- 2 –кг 300 –г-р-а-м-м- -к-у-р-и-н-ы-х- -о-к-о-р-о-ч-к-о-в-, -и-л-и- 380 –г-р-а-м-м- -ш-о-к-о-л-а-д-а-, -и-л-и 16 кг –л-у-к-а-, или 5 кг 250 –г-р-а-м-м- -б-а-н-а-н-о-в-.“ 5 долара са 9 лева, колко или какво количество можете да купите в България с 5 долара, сравнете цените ни с с тези в Русия и замълчете.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.