На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Партията на Кунева напуска властта при слаб резултат на Трайков на изборите

Напускаме управлението при нисък резултат на Реформаторския блок на президентските избори, обяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, представяйки решение на ръководството, народните представители и областните координатори на партията.

Ако кандидатпрезидентската двойка на РБ получи чувствително по-слаб резултат от резултата на РБ на последните два избора, за нас това ще бъде знак на неодобрение на избирателите на РБ за участието ни във властта. В този случай веднага след изборите ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт, обясни Кунева.

Ако на предстоящите избори РБ постигне съизмерим или по-добър резултат от този на предходните два избора, ще разглеждаме това като знак на подкрепа за участието на Блока в настоящото дясноцентристко управление. ДБГ ще поиска от партньорите си в коалицията преподписване на анекса към коалиционното споразумение и работещи коалиционни формати, за да е ясно кои са политическите приоритети и кой ги подкрепя, добави Кунева.

Чувствително по-нисък резултат означава на кандидатпрезидентската двойка на РБ да получи с 10% по-малко от резултатите на последните два вида избори, поясни заместник-председателят на ДБГ Димитър Танев и добави, че на парламентарните избори РБ е имал подкрепата на 8,8% от избирателите, а на местните – на над 200 000 човека. Чувствително по-нисък резултат би бил да получим например 160 000 гласа, добави той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Слава Богу!, че толкова бързо ще си отиде от властта г- жа Пръмова!

  2. Заявявам, че категорично отхвърлям възможността гласът ми в подкрепа на гражданската мажоритарна кандидатура на безпартийните г-н Трайчо Трайков и ген. Съби Събев, да се счита за подкрепа на партиите от т.н. Реформаторски Блок. Категорично отхвърлям моят глас да бъде и оправдание за оставане или напускане на правителството на Борисов. Заявявам, че ако изборите бяха пропорционални за партии, никога не бих гласувал за тези, които сега участват в това пагубно мафиотско управление на страната . Партии и политици, които не напуснат правителството на Борисов ги считам за национално безотговорни и съучастници в провала на България като достоен член на ЕС и НАТО, както и за предатели спрямо интересите на милионите българи, които желаят и настояват за дълбока промяна в управлението на държавата и по-добър живот тук в България.

  3. Народе когато чуеш за реформи и реформатори бягай на далеко. От тези хора полза за нашего брата нула, нула хич. Там е сбирщина от рафинирани негодници. Вземи Кунева с кривата джука и бии наред който и да ти попадне. Кой ги измисли тия бре.

  4. Значи до края на годината може и да има парламентарни избори, а може и да няма. Ако имаше толкова много за крадене комунистите досега да са взели властта. Искаме Кунева да си спази обещаното и да има парламентарни избори, за да се види кой, кум кой сват.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.