Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

Патриарх Неофит благослови кампанията на омбудсмана „Не хаби – дари!“

Снимки: Пресслужба на омбудсмана

Патриарх Неофит благослови днес на среща в патриаршията омбудсмана Мая Манолова и кампанията „Не хаби-дари“, насочена срещу пилеенето на храни, съобщават от пресслужбата на омбудсмана. „Бъдете благословена и днес, и утре, и завинаги, заради това, с което сте се захванали да правите, защото то е добро за хората. Нека помним, че никой не е по-голям от хляба“, обърна се патриархът към Манолова.

Негово Светейшество бе категоричен, че църквата ще се включи и ще подкрепи  инициативата на омбудсмана,  която  ще се развие  през 2017 г., тъй като, по думите му, тя е напълно в духа на християнските ценности.

Патриархът направи препратка към евангелския разказ за петте хляба и двете риби, с които Исус Христос нахранил 5 000 души.

„И след като се наситиха, рече на учениците  Си  – съберете останалите къшеи, за да се не изгуби нищо. И от петте ечемични хляба събраха и напълниха дванайсет коша къшеи, останали на тия, които ядоха“, цитира той библейската притча.

Патриарх Неофит получи от омбудсмана почетния приз на институцията „Добро сърце“, с който се отличават личности и организации за добри дела.

„В днешните трудни и тежки времена на разединение и размирици,  Вие повече от всеки един заслужавате този приз. За мен е чест институцията на омбудсмана да има във Ваше лице истински съмишленик. Нека Бог Ви даде сили и търпение да ни водите по правилния път на доброто, защото Българската православна църква е опора за съхраняване на истинското родолюбие и патриотизъм, на българския национален дух, култура и традиции“, каза омбудсманът Мая Манолова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.