На 25 май 2019 да почерпят

Андрей Миронов – вечният Остап Бендер Може да е знак на Съдбата, но руският актьор се ражда и умира на сцената

„Лудогорец“ е шампион на България за осми пореден път

Тръмп изпраща още 1500 войници в Близкия изток заради Иран

МВнР: Няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион

13 души са ранени при експлозията в Лион, сред тях и дете

Светлана Иванова от София: Плодолечението е вид изкуство Доктор Емилова е неговата муза, споделя музикантката

Експлозия в Лион, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Славимир Генчев спечели конкурса „Биньо Иванов”

Шумен награди заслужили ученици, учители и студенти

Камбуров вече е кошмар №1 за „Левски“

Килограмът вече не е същият Тихата научна революция настъпи

Президентът Радев: Истинските дворци на България са нейните училища, университети и академии

Цвета Караянчева в базиликата Сан Клементе: Ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица

Патриарх Неофит: Глава и кормчия на кораба на Едната, Света, Вселенска и Апостолска църква е сам Господ Иисус Христос Папа Франциск: Да предвкусим деня, в който с Божията помощ ще можем да отслужваме на един и същ олтар пасхалната тайна

Снимки: Българска патриаршия

В Синодната палата днес се състоя среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП с папа Франциск, който е на посещение у нас. Заедно с него на срещата присъстваха кардинали и епископи от Ватикана, придружаващи го във визитата му, съобщиха от Светия синод на БПЦ.

„От името на Светия Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия приветстваме Вас и Вашите спътници с „Добре дошли”. Добре дошли в земите, носителки на наследството на светите равноапостолни Кирил и Методий, на свети княз Борис-Михаил Покръстител, на свети Климент Охридски и на много други Божии светци и угодници, благодарение на чието просветителско дело през IX-ти и X-ти век християнството се разпространи в Европа и отвъд нейните предели“, каза в обръщението си към папа Франциск патриарх Неофит. Той изтъкна още, че „глава и кормчия на кораба на Едната, Света, Вселенска и Апостолска църква е сам Господ Иисус Христос и в днешните бурни времена наш безусловен дълг е да пазим Неговия кораб от каквито и да е пробойни, за да се спасят повече човешки души. Стараем се да опазваме Църквата, която е „без петно, или порок, или нещо подобно” (Еф. 5:27) и полагаме всички усилия да не допускаме компромиси с вярата. Радваме се всеки път, когато научаваме, че и други духовни водачи споделят сходни на нашите убеждения.“

От своя страна папа Франциск сподели в обръщението си: „В радостта на възкръсналия Господ отправям към Вас пасхалния поздрав в тази неделя, която в Християнския изток е наричана „Томина неделя“. Съзерцаваме апостола, който слага ръка в ребрата на Господ и след като е докоснал раните Му, изповядва: „Господ мой и Бог мой!“ (Йоан. 20:28). Раните, които в хода на историята се отвориха сред нас, християните, са болезнени разкъсвания, нанесени на Тялото Христово, което е Църквата. И днес докосваме с ръка техните последствия. Но може би, ако сложим заедно ръка в тези рани и изповядаме, че Иисус възкръсна, и Го обявим за наш Господ и наш Бог, ако, признавайки нашите несъвършенства, се потопим в Неговите рани от любов, можем да намерим отново радостта от прошката и да предвкусим деня, в който с Божията помощ ще можем да отслужваме на един и същ олтар пасхалната тайна“… „“Бих искал отново да благодаря за оказания ми прием и да Ви уверя, че ще нося в сърцето си спомена за тази братска среща.Христос воскресе!“, завърши словото си папа Франциск.

На срещата участие взеха Техни Високопреосвещенства Плевенски митрополит Игнатий, Ловчански митрополит Гавриил, Пловдивски митрополит Николай, Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопски митрополит Серафим, Русенски митрополит Наум, Старозагорски митрополит Киприан и Врачански митрополит Григорий и Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод.

Срещата завърши с благопожелания и вдъхновение от Пасхалната радост. След приема в Св. Синод папа Франциск посети Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и се поклони пред Северния олтар на Храм-паметника, носещ името на светите братя Кирил и Методий.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Исус не е Господ и не може да бъде защото е раждан! Господ е един, не е раждан и не е раждал. Той е много по-вече от един човешки или друг образ! Той твори всичко на земята, казва само “бъди” и то е ! А Исус е Божи пророк и негов син. Както и още много хиляди други пророци от които дами няколко са големите: Адам, Абрахам, Моисей, Давид, Исус, и последният проток Мохамед с.а.в. ! Но не и Господ. Неразумни и джахил юроде!!!!! Всеки се тупа в гърдите, че е християнин а никой не е чел Библията ! Не горете Библията и Корана а ги четете! И Покажете ми къде в Библията пише, че Исус е казал че е Господ? Напротив даже казва че не е !

    1. Христос е божи син. Но мохамед не е пророк. Бог не праща пророк който да проповядва убийства. Още повече. Мохамед е имал жена на 6 години. Знаем как се нарича това. Разликата между Христос и мохамед е от небето до земята. Единия проповядва любов а другия убийства. Мога да ти посоча поне 10 места в корана където проповядва убийства.

    2. Мохамед е създател на система от правила с които да вкара в някакъв порядък дивите семитско-арабски племена. Той им дава това което те искат: легализация на убийства,изнасилвания и други посегателства над човека от които тези диваци се нуждаят. Те не могат да приемат Исус и да се спасят защото душите са им други.

  2. Еййййййййййййййй Вие Двамата Идиоти…..ПРЕСТАНЕТЕ , БОГ Е ЕДИН И СЪЩ НА ВСИЧКИ ХОРА ПО ЗЕМЯТА СЪС РАЗЛИЧНИ ИМЕНА.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.