Патриарх Неофит изрази съболезнованията си за трагедията в Македония

Жертвите на бурята и наводнението връхлетели Скопие и района на Македонската столица, вече надхвърлиха 20 души, десетки са пострадалите. Освен безценните човешки жертви бедствието нанесе и сериозни материални щети. По този повод Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изрази съболезнованията си към президента на страната Георге Иванов, съобщиха от Св. Синод на БПЦ.

В съболезнователното слово се казва:

"С тревога и болка приехме вестта за бедствието, връхлетяло Скопие и околността, причинило тежки материални щети и взело безценни човешки жертви.

Ние не можем да останем безпричастни към сполетялата ви скръб и като изразяваме най-дълбоко съчувствие към близките на загиналите и всички пострадали от наводненията, молим всемилостивия Бог, в чиято власт са природните сили, да прояви Своята велика милост към Своите създания, да прости прегрешенията на отишлите си внезапно от този свят и ги всели в селенията на праведните!

С непоколебима вяра в Премъдрия Божий промисъл, милост и любов отправяме молитви към Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи и скорошно възстановяване на пострадалите, да заличи причинените рани и щети със Своята любов и да запази от всяко зло и напаст македонския народ!".

Коментари

Задължително поле