Патриарх Неофит: Каквото е необходимо, ще направим, за да бъде радостта на нашите братя от Македония пълна

Важното беше да се уточни името на държавата и постепенно вярвам, че ще се върви към радост. Това заявява Негово Светейшество българският патриарх Неофит пред БГНЕС в отговор на въпроса на какво ниво са отношенията и българската църква продължава ли да помага на Северна Македония.

"Каквото е необходимо, с Божия помощ ще го направим, за да бъде радостта на нашите братя от Македония пълна", подчерта още патриарх Неофит.

Днес той отслужи в старинния столичен храм „Света София – Премъдрост Божия” Архиерейска света Литургия, възглавена от Белоградчишкия еп. Поликарп.

На 25 март Църквата радостно отбелязва празника Благовещение – деня, в който архангел Гавриил се явява на св. Дева Мария, за да й съобщи Божията воля, че тя ще зачене и роди дългоочаквания Месия. Тази Блага вест дава и наименованието на празника, който Църквата празнува още от VІІ век.

„Да почувствате, че благата вест е за всички повярвали в Христа и че в живота ни трябва да бъдем честити с тази светла радост, с която ни удостоява небесният ни отец“, каза на всички днес за Благовещение българският патриарх Неофит.

Днешният 25 март е и празник на столичния старинен храм “Света София”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България