Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Патриарх Неофит подкрепи инициатива срещу еднополовите бракове

551033592
Снимка – Асоциация Общество и Ценности

Българският патриарх Неофит декларира своята подкрепа за инициативата „Мама, татко и деца”, която настоява единна дефиниция за брак и семейство в ЕС: бракът е между един мъж и една жена, а семейство – основано на брак и/или потомство. За това съобщиха от Асоциация „Общество и ценности”.

В писмо, получено от Неофит, се казва, че Православната църква, като пазител на традиционния брак, семейството и децата, подкрепя да бъде защитено правото на всяка страна членка на Европейския съюз (ЕС) сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, което право е залегнало в чл. 9 от Хартата за основни права на ЕС.

Според организаторите на „Мама, татко и деца”, тръгнала от Унгария, Словакия, Полша, Хърватия, Швеция, Франция, Португалия и Германия, инициативата „дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от страна на Брюксел през последните години за редефиниране на брака”.

Цитира се изказване на зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс от юни 2015 г., в което той призовава всички държави членки на общността да легализират еднополовите бракове.

Целта на инициативата е да получи подкрепата на 1 млн. граждани на ЕС до 10 декември, като до момента инициативата е събрала под една трета от нужните подписи. Ако все пак мине границата, нейното предложение ще влезе в ЕК за обсъждане.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. То сега едва ли някой сключва брак, така че попа никой не го пита. Той пак чука на отворена врата и пита дали може да влезе. Хората сега нито се женят, а тези, които вече веднаж са заварено положение се разделят без да се развеждат. Просто създават ново семейство. Така че попът да се съсредоточи върху по-трудните проблеми, борбата с бедността, престъпността, наркоманията, работата в затворите. Да ама там е трудно. Лесното е да окриват офиси, банки, да кръщават децата на мутрите, да венчаят някой богаташ. Поповете не получават много пари , за да им е лесно. Ще се поизмъчат малко.

  2. Къде е да се подпиша. Малко съм неграмотен, ама сос палец също става. Мойта бабичка се гътна, ама сос комшията и той вдовец, направихме еднополов брак. Ама той по цял ден пуши и окадява всичко. И аз се махнах. Та сега съм против еднополовите бракове. Търсим бабичка, ама да е млада, да пере и да готви.

    1. Такова нещо – еднополов брак може да бъда популяризирано само от лезбийки и педерасти .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.