Патрик Шон Хесън и Захари Бахаров са звездите в нов сериал (СНИМКИ)

Бляскава предприема на новия филм събра много популярни личности

„Денят на бащата“ тръгва по БНТ на 18 февруари от 22 ч.

Малкият чаровник Патрик Шон Хесън, Захари Бахаров и Васела Бабинова са новото звездно трио, което ще предизвика интереса и коментарите на телевизионната публика в България. Те са основните герои в новата модерна градска драма „Денят на бащата“, която започва да се излъчва по БНТ на 18 февруари от 22 ч.

Предпремиерата в сряда вечерта на новия сериал на обществената телевизия събра на едно място – новото кино „Култура“, актьорския състав и целия екип на филма. На официалното представяне дойдоха и част от ръководството на БНТ, филмови специалисти, журналисти, блогъри и почитатели, които успяха да видят епизод 1.

Всъщност в шестте серии на телевизионния филм се проследява битката между двама родители за попечителство над малкия им син. Разказът е за един от важните и наболели проблеми в обществото, а именно разводът между родителите и начина, по който децата понасят това. „Филмът е базиран на доста истински истории събрани от сценаристите. За първи път се появява в ефир естетическо удоволствие от такова високо качество“, сподели за Труд“ Мартичка Божилова от „Агитпроп“, изпълнителен продуцент на сериала.

„Филмът представя ситуации, които могат да се случат във всяко едно семейство. А когато в центъра на събитията са децата и залогът е тяхното щастие, това е огромен социален проблем. Мисията на обществената телевизия е да участва в намирането на най-доброто решение“, отбеляза Боряна Пунчева, главен продуцент на Продуцентски център „Студия Екран“. Заедно с Янко Терзиев те са продуценти на сериала от страна на БНТ.

За специалната прожекция Захари Бахаров пристигна с жена си Диана Алексиева, а 11-годишният Патрик, който е от българо-австралийски произход, бе сред най-ухажваните на партито. На специално внимание по време на предпремиерата се радваха и голяма част от ръководството и лицата на БНТ начело с генералният директор Константин Каменаров. Сред множеството бяха забелязани и Мира Добрева, Гого Лозанов, актьорът Владо Пенев, Силвия Симова и други.

Във филма участват още известни имена като Александър Сано, Глория Петкова, Петя Силянова, Явор Гърдев, Малин Кръстев, Лидия Инджова, Йоана Буковска-Давидова, Иван Налбантов, Свежен Младенов, Станка Калчева, Ванина Кондова и др. Дъщерята на Александър Сано – Ава, също има роля в сериала. Всъщност двамата с Патрик са децата на двете приятелски семейства от филма.

Режисьор на шестте епизода е един от най-талантливите млади български режисьори Павел Веснаков - носител на редица международни фестивални награди, а оператор е друг доказал се професионалист – Александър Станишев. Сценаристи на филма са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които имат зад гърба си хитовите сериали „Под прикритие“, „Стъклен дом“ и „Революция Z“.

Песента към сериала е хитовата рок балада „Тази песен не е за любов“ по музика и текст на Стефан Вълдобрев, в изпълнение на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”.

Сериалът тръгва от 18 февруари по БНТ. Зрителите ще могат да го гледат в продължение на три поредни седмици в понеделник и вторник от 22:00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали