Патриотите разделени за Брюксел

Коалицията ни вече е повече механична, призна пред “Труд” Валери Симеонов

Ядрото на НФСБ номинира лидера си за водач на листата

ВМРО призова за общи действия

Коалицията “Обединени патриоти” е вече по-скоро механична и към момента няма разговори и не може да се постигне диалог за общото ни явяване на европейските избори. Това заяви пред “Труд” Валери Симеонов, лидер на НФСБ, час след като бе номиниран от най-голямата организация на партията си за водач на листата за евровота през месец май. Общинските организации на НФСБ в Бургас издигнаха единодушно Симеонов за водач на листата, а новината бе обявена вчера на извънредна пресконференция в Бургас. Зам.-председателят Валентин Касабов, депутатът Христиан Митев, областният лидер Иван Кузманов, общинският председател Ивайло Вагенщайн и Милен Ненчев, общински съветник от Бургас заявиха, че от Варна и Пловдив също се очаква още тази седмица да обявят номинацията на лидера на НФСБ за водач на евролистата.

Цитиран от “Флагман”, Валентин Касабов отбеляза, че “ако партиите-партньори в “Обединени патриоти” не застанат зад идеята Валери Симеонов да бъде водач, за НФСБ няма проблем да се яви самостоятелно на избори”. А самият Симеонов бе лаконичен и даде пример как партията му е получавала много добри резултати, когето се е явявала самостоятелно на избори. Така от НФСБ втвърдиха тона към партньорите си от т.нар. “малка коалиция” - ВМРО и “Атака” за предстоящите избори за Брюксел. И то след като вчера лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова партньорите си “да решават нещата помежду си”. “Ако искаме да няма въпроси ще я има или не коалицията ни, то на предстоящите евроизбори да се явим и трите партии заедно”, каза Каракачанов.

От ВМРО неофициално посочиха, че техните избиратели имат нагласата водач на евролистата да е Ангел Джамбазки – заради досегашния му опит в Европейския парламент и силния мажоритарен процент, който успява да мобилизира сред симпатизантите. На този фон пак вчера лидерът на “Воля” Веселин Марешки обяви, че можело да води преговори за общо явяване на европейските избори и с “Атака”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика